Hürriyet'e soruşturma, Hande Fırat ifadeye çağrıldı

Bakırköy Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinde yayınlanan "Karargah Rahatsız" başlıklı haberle ilgili olarak soruşturma başlattı. Başsavcılığın, haberde imzası bulunan Hande Fırat'ı ifadeye çağırdığı belirtiliyor.

Hande durumu kurtaramazsın

Hürriyet gazetesine soruşturma: Hande Fırat ifadeye çağrıldı


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinde " Karargâh rahatsız " başlığıyla yayımlanan haber hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Hande Fırat 'ın da ifadeye çağrıldığı belirtiliyor. 

SUÇ DUYURUSU BİR ÖĞRETİM GÖREVLİSİNDEN

Başsavcılığın soruşturmayı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam'ın suç duyurusu üzerine başlattığı ifade edildi Sağlam dilekçesinde, habere konu olan olayın "cunta yapılanmalarının ordu içerisinde halen etkin ve faal olduğunu" ortaya koyduğunu ve bu yapılanmanın üyelerinin tespit edilerek ''Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçundan cezalandırılmalarını istedi..

Hande Fırat'ın imzasıyla yayınlanan haberde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştiriler ve bazı iddiaların TSK'da rahatsızlık yarattığı iddia edilmişti.

BEKİR BOZDAĞ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hürriyet'in haberiyle ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapmıştı. "Türk milletini, TBMM'yi ve Türk hükümetlerini manşetlerle kokutarak netice alma/hiza ve istikamet çizme dönemleri kapanalı yıllar oldu" diye yazan Bekir Bozdağ şu ifadeleri kullanmıştı:

- Ama belli ki eski hastalıkları depreşenler ve eski Türkiye rüyası görenler hala var.Türkiye eski Türkiye değil.Hala anlamadınız mı?

- Hiçbir kimse/güç,Türk milletine,TBMM'ye ve Türk hükümetine ayar veremez.TBMM'ye ve Türk hükümetine ayarı;sadece Türk halkı verebilir.
<< Önceki Haber Hürriyet'e soruşturma, Hande Fırat ifadeye çağrıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER