Hürriyet'te deprem!

Demirören Medya Grubu bünyesinde yayımlanan Hürriyet'te tenkisat depremi. Grup işten çıkarma tebligatını gazetecilerin ev adresine posta yolu ile gönderdi.

SHABER3.COM

Hürriyet gazetesinin de içinde bulunduğu Doğan Medya grubu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözde işadamlarından Yıldırım Demirören tarafından satın alınmıştı. 

Demirören ailesi Hürriyet gazetesini devraldıktan sonra onlarca gazetecinin işine son vermişti. Grupta tenkisat devam ederken bu sefer tebligat çalışanların evine posta yolu ile gönderildi.

YÖNETİM KURULUNUN KARARI

Tebligat ulaşan gazetecilerden bazıları şunlar: İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş ve Dürdane Kırçuval.

Tebligatların ulaştığı isimlerin yanı sıra, kurumsal mail hesaplarına ve sisteme giremeyen isimler de bulunuyor. 

Mail hesabının kapatılmasıyla işten çıkarıldıklarını anlayanlar arasında Hürriyet Eklerden Seyahat eki sorumlusu Banu Tuna, Serkan Ocak, Aslı Barış, ana gazeteden Aydil Durgun, eğitim servisinden Esra Açıkgöz bulunuyor.

OCAK'TAN "KOVULDUK EY HALKIM" MESAJI

Serkan Ocak durumu sosyal medya hesabından "Gazetecilik hayatımda bunu da yaşamak varmış. Mail hesabım kapatılınca Hürriyet'ten kovulduğumu öğrendim. Özetle, kovuldum ey halkım unutma bizi..." ifadeleriyle duyurdu.

İşten çıkarılanların bir kısmının kurumsal mail hesabının kapatıldığı ve gazete sistemine giremediği öğrenildi.

"VAHAP MUNYAR İSTİFA KARARI ALDI" İDDİASI

Hürriyet'te istifa depreminin artçı sarsıntıları devam ediyor. Odatv'nin iddiasına göre işten çıkarılmalardan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın da servis şeflerinin de haberi olmadı. 

Vahap Munyar'ın istifa kararı aldığı, işten çıkarılanlar geri alınmadığı takdirde istifa edeceği belirtiliyor. 

Çalışanlara posta yoluyla ulaşan tebligatta 25 Ekim tarihli kararını gerekçesinde "Yönetim Kurulu'nun işletmesel kararı" ifadeleri yer aldı.

<< Önceki Haber Hürriyet'te deprem! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER