Hüseyin Çelik'ten AKP'ye kuruluş uyarısı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 23 2016
AKP'li eski bakan Hüseyin Çelik, kendi adını taşıyan huseyincelik.net adlı internet sitesinden AKP'nin kuruluşu ve dinin siyasete alet edilmesiyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
Hüseyin Çelik'ten AKP'ye kuruluş uyarısı

Hüseyin Çelik, yazısından Ak Parti'nin kuruluşuyla ilgili süreci, "Sayın Erdoğan‘la birkaç kişinin bulunduğu bir kahvaltı sofrasında bir araya geldik. Ben o zaman DYP‘de milletvekili idim. Kendisi bana, bir parti kurmak için yola çıktıklarını söyledi. Sayın Erdoğan, bana  'tıpa tıp aynı cümle ve kelimelerle ifade etmesek de kurmak istediğimiz parti, tam da sizin bu çerçevesini çizdiğiniz partidir.' dedi" sözleriyle anlattı.

Hüseyin Çelik yazısının son kısmında çarpıcı ifadeler kullandı.  Çelik, "Hem dinî hem de etnik siyasetin finali, çoğu zaman ya kaoslu veya kanlı olmuştur. Dünyada seçimlerin etnik, dini veya mezhebî nüfus sayımlarına dönüştüğü örnekler vardır. Ancak oralarda iç çatışmaların, kan ve gözyaşının hiç eksik olmadığı da bir gerçektir." ifadelerini kullandı.


İşte Hüseyin Çelik'in yazısı:


Din Üzerinden Siyaset Yapmak

Din üzerinden siyaset yapılması veya dinin siyasete alet edilmesi de en az ırkçı siyaset kadar tehlikelidir. Dine dayalı siyaset yapmak, her şeyden önce en büyük zararı bizzat dinin kendisine verir. Kutsal dini değerlerin günlük siyasetin malzemesi haline getirilmesi din kurumuna karşı ciddi bir hürmetsizliktir. Çünkü dinle özdeşleşen veya böyle bir algıya sahip olan partilerin yapacakları hatalar da dine ve dindarlığa mal edilecektir.

Nitekim tek partili dönemde, dinin sadece şeklî ritüellerdeki kısmına tahammül eden ve dini vicdanlara hapsetmeye çalışan zihniyete karşı bir sivil itiatsızlık hareketi başlatan ve dinde taklidî imandan tahkikî imana (geleneksel, atadan babadan kalma bir din anlayışından,araştırmaya ve bilgiye dayalı bir din anlayışına) geçilmesi için Risale-i Nur Külliyatı‘nı yazan Bediüzzaman Said Nursî, çok partili siyasi hayatın başlamasından sonra dine dayalı bir siyasi partinin ortaya çıkmasından ve dine vereceği zarardan dolayı endişelerini di

Bu haberler de ilginizi çekebilir