Huzurevinde yangın: 38 kişi hayatını kaybetti!

Bir huzur evinde çıkan yangında 38 kişinin öldüğü, 2’si ağır 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Huzurevinde yangın: 38 kişi hayatını kaybetti!

Çin’in Henan eyaletinin Pingdingshan şehrine bağlı Lushan kasabasındaki bir huzur evinde çıkan yangında 38 kişinin öldüğü, 2’si ağır 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çin devlet televizyonu CCTV’ye göre, sebebi henüz bilinemeyen yangın dün akşam 19.33’de çıktı ve 1 saat sonra da söndürüldü. Yangının çıktığı 51 yataklı bölmede hareket kabiliyeti kısıtlı 44 kişinin olduğu ve bunlardan 6’sının yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. 130 yaşlının kaldığı huzurevinin 2010 yılında özel bir işletme tarafından açıldığı ve dört binadan oluştuğu söyleniyor. Yangının diğer 3 bölüme sıçramadan kontrol altına alınmasının daha büyük bir faciayı da önlediği aktarılıyor.

Görgü şahitleri, yangının yaşlıların kaldığı yatakhanedeki elektrikten kaynaklanan sorun nedeniyle çıktığını illeri sürüyor.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping de yaralıların tedavisi için her türlü çabanın gösterilmesi talimatı verdi.
Çin’de düşük güvenlik standartlarının yangınlara neden olduğu belirtiliyor. Emlak ve yapı şirketleri sahiplerinin, yetkililere güvenliği görmezden gelmeleri için rüşvet verdikleri de ifade ediliyor.

2013 yılında Çin’deki bir kümes hayvanı fabrikasında çıkan yangında 119 işçi hayatını kaybetmişti. Medyaya yansıyan haberlerde, bu yangındaki ölü sayısının çok olmasında müdürlerin, işçileri tuvalete gitmelerini engellemek için kapıları kilitlemesinin etkili olduğunu belirtilmişti.

Cihan

    

<< Önceki Haber Huzurevinde yangın: 38 kişi hayatını kaybetti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER