Hyundai'de arbede

Dünyaca ünlü otomotiv devi Hyundai’nin ana merkezinin önünde sendikacılar ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Hyundai'de arbede

Güney Kore’nin global markalarından Hyundai’nin son zamanlarda sendikacılarla başı dertte.

Geçtiğimiz mart ayında Hyundai’nin Yuseong fabrikasında Han Kwang-ho adlı bir işçinin iş kazası ile hayatını kaybetmesi, sendikacılarla Hyundai Motors’u karşı karşıya getirdi.

Başta Hyundai Motors’un Yuseong fabrikasında çalışan işçilerin bağlı olduğu sendikalar olmak üzere, Hyundai’de çalışan işçilerin ait olduğu sendikalar, firmanın merkezinde uzun zamandır gösteri yapıyor.
Sendikacılar, iş kazaları durumunda tazminatın ödenmesi ve işe son verme şartlarının daha zorlanması yönünde Hyundai’nin yeni bir kararname çıkarmasını istiyor.

Bugün ise yapılan gösterilerde arbede yaşandı. Gece yarısına varan gösterilere polis, müsaade edilen vaktin dolması üzerine müdahalede bulundu.

Sendikacılar ise polisin dakik bir şekilde gösteriye müdahalede bulunmasına karşılık verince arbede çıktı. Arbede büyük bir yaralanma olmadan bir süre yatışsa da, gösterilerin yarın devam edeceği ön görülüyor.

MuhabirAjans

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER