'İade' isteyen Erdoğan'a bir olumsuz cevap da Finlandiya'dan
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 1 2022
Hafta içinde Madrid'de NATO Liderler Zirvesi'nde bir anlaşma yaparak Finlandiya ve İsveç'in üyeliklerine yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "73 teröristi iade edin" çağrısına Finlandiya'dan yanıt geldi.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte NATO’ya üye olmak için sıraya giren Finlandiya ve İsveç’in üyeliği NATO içerisinde kriz yaratmıştı. Türkiye bazı gerekçeler öne sürerek iki ülkenin üyeliğine itiraz ederken bu hafta Madrid’de gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi’nde taraflar arasında anlaşma sağlandı.
Önceki gün üç ülke arasında imzalar atılırken, böylelikle Türkiye iki ülkenin üyeliğine de yeşil ışık yakmış oldu. Fakat dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İsveç, 73 teröristin iadesi için söz verdi” açıklaması uluslararası camiada gündem oldu.
Erdoğan’ın açıklaması NATO içinde belirsizliğe sebep olurken Finlandiya’dan dikkat çekici bir yanıt geldi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, “Türkiye ile üzerinde mutabık kaldığımız her şey imzalı belgede yazıyor. Türkiye ile Madrid’de bireyler ya da insanların listesi üzerinde görüşme gerçekleşmedi” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.Türkiye'nin hava savunmasını delik deşik eden İHA'lar hakkında yeni açıklama: 'Zafiyet yok!'10.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







