Mecliste "araç israfı" ve yandaş vakıflar tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AKP'liler ihtiyaç fazlası araçların Yenikapı'da sergilenmesine ve Tayfun Kahraman'ın Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'na atanmasına tepki gösterdi.

SHABER3.COM

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tatilin akabinde aylık toplantılara başladı. Meclis'in gündeminde Yenikapı'da teşhir edilen ihtiyaç fazlası makam arabaları ve akademisyen Tayfun Kahraman'ın atanması vardı. 

Toplantıda konuşan AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, araçların sergilenmesini "tiyatro" diye niteledi. Taksim Dayanışması üyesi olan Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Tayfun Kahraman'ın Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'na atanmasına tepki gösteren AKP'li Göksu, Gezi direnişi için "eli kanlı örgütlerin eylemi" ifadesini kullandı. 

İMAMOĞLU: BU SÖZLER SUÇ DUYURUSU NİTELİĞİNDE

İmamoğlu Göksu'ya, "Tayfun Kahraman'ın karakterine ve kişiliğine kefilim. Geçmişte övdüğünüz insanlarda yanıldınız, şimdi sövdüğünüz insanlarda yanılacaksınız." diye cevap verdi. 

AKP’li Ömer Faruk Kalaycı ise İmamoğlu’na yönelik, "Vakıflar bizim yüz aklarımızdır. Bu yurtlardan sizin uykularınızı kaçıracak gençler yetişiyor." ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, bu sözlerin suç duyurusu niteliğinde olduğunu söyledi.

Toplantıda ilk sözü AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu aldı. Göksu konuşmasında ihtiyaç fazlası araçların Yenikapı'da sergilenmesine tepki gösterdi. 

AKP GRUBUNDAN, VAKIFLARA AKAN PARANIN KESİLMESİNE TEPKİ 

Yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütleri ile bağını maksimuma çıkartması gerektiğini savunan Göksu vakıflara aktarılan kaynakların kesilmesine tepki göstererek, "Sanki bazı vakıflara oluk oluk para aktarıldı. Sanki bu vakıflara nakdi para verildi gibi algı operasyonu yapıyorsunuz." diye konuştu.

AKP'Lİ GÖKSU, GEZİ İÇİN "ELİ KANLI ÖRGÜTLERİN EYLEMİ" DEDİ

Göksu konuşmasının son bölümünde ise Tayfun Kahraman'ın daire başkanlığına atanmasına değindi. Göksu, Gezi direnişi için, 'eli kanlı terör örgütlerinin yaptığı bir eylem' ifadesini kullandı.  

Göksu'nun sözlerine tepki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Doğan Subaşı'ndan geldi. Subaşı, "Binali Yıldırım belediye başkan adayıydı. İsfalt'ta, İSKİ'de Yıldırım'ın kaç akrabası çalışıyordu?Tevfik Göksu'ya soruyorum. İSKİ'de "Göksu" soyadlı 10 kişi var. Sadece soruyorum." dedi.

"GEZİ OLAY DEĞİL, DİRENİŞTİR"

Subaşı, AKP'li Göksu'nun Tayfun Kahraman'a ilişkin sözlerine de değinerek, "Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Tayfun Kahraman'dan bahsedildi. Gezi'den olay diye bahsedemezsiniz. Türkiye’nin 80 ilinde sokağa çıktı. Gezi olay değil direniştir. 'Gezi direniştir' diyeceksiniz. Tayfun orada gösterdiği becerilerini burada gösterecek." dedi. 

İMAMOĞLU: ŞİMDİ SÖVDÜKLERİNİZDE YANILACAKSINIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Tayfun Kahraman öğretim üyesidir. Akademik unvanı vardır. Devlet üniversitesinde çalışmaktadır. Karakterine ve kişiliğine kefilim. Tevfik bey geçmişte övdüğünüz insanlarda yanıldınız, şimdi sövdüğünüz insanlarda yanılacaksınız." dedi.

Ekrem İmamoğlu ise "Bir ailenin bir kaç bireyinin olduğu vakıflar belediyenin politikasını belirleyemez. Yüzlerce yurt var. Belediyenin çocuklara vereceği tek yurdu yok ama biz yapacağız siz de göreceksiniz" dedi.


<< Önceki Haber Mecliste "araç israfı" ve yandaş vakıflar tartışması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER