İBB: Son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz kullanıldı


İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şekelinde devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), buzlanmaya karşı son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullanıldığını belirterek bazı ilçelerde kar kalığının 70 santimetreye ulaştığını açıkladı.

İBB yaptığı çalışmalarla ilgili şu ifadelere yer verdi: "TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIR'ların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, İtfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderdi. Bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler TIR'ları çekerek yolun trafiğe açılmasını sağladı.

Vinçlerin yanı sıra Koca Yusuf, Hızır Güç Doğal afet itfaiye araçları çok sayıda TIR'ı çekerek yolların açılmasına destek verdi. TIR'ların içinde uyuyan sürücüler Zabıta ekipleri tarafından anons yapılarak uyandırıldılar. TEM Mahmutbey-Hadımköy gişeler arası her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Bölgede kar kalınlığının yer yer 75 cm ölçüldü.

Son iki günde tipi ve kar ağırlığı nedeniyle bir çok semtte 189 ağaç devrildi. Ağaçlar İtfaiye ve Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kaldırıldı. Trafikte kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bölgelere mobil büfeler gönderildi. Mobil büfeler vatandaşlara sıcak çorba, kumanya, çay ve su dağıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İTFAİYE, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kışla mücadele çalışmalarını 4.815 personel 1.028 araç ile sürdürüyor. Ekipler yolların açık tutulması ve buzlanmayı önlemek için son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı.

Atık Yönetim Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri meydanlarda, anaarter yaya üst geçitleri ile metrobüs yaya üst geçitlerinde elle küreme, tuzlama ve saçakları temizleme çalışması yapıyor. Sokakta kalan 437 vatandaş İBB Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde misafir ediliyor."

KAR KALINLIKLARI

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos 50- 70 cm
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy,
Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 35- 70 cm
Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 30-50 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 20-33cm
Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 20-32 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 12-21 cm



CİHAN
<< Önceki Haber İBB: Son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz kullanıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER