İBB’ye 3. dalga operasyon AKP’yi rahatsız etti: ‘Muhalefetle kavga edecek zaman değil’
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 21 2025
Paylaş
X Post
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İddiaya göre üçüncü dalga operasyon AKP kurmaylarını da rahatsız etti.
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve ardından tüm yurda yayılan protestolara yönelik müdahalelere yönelik AKP kurmaylarının rahatsızlığını gazetemiz Cumhuriyet gündeme getirmişti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yapılan operasyonlara yönelik AKP’den tepkiler devam ederken, dün operasyonların 3. dalgası da geldi. Bu kapsamda yolsuzluk soruşturması kapsamında, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre operasyon, AKP yetkilileri tarafından eleştirilere neden oldu. Eleştirilerin gerekçesi olarak PKK’nın fesih süreci gösterildi.
'YENİ KAHRAMANLAR ÇIKARILMAMALI'
Cumhuriyet’in ulaştığı kaynaklar, sürecin yasal düzenlemeler aşamasına işaret ederek “Muhalefetle kavga edecek zaman değil” özeleştirisini getiriyor. Önceliğin sürecin kamuoyuna anlatılması olduğunu kaydeden kaynaklar, muhalefete savaş açmanın sürece kamuoyu desteğinin de önüne geçeceğini vurguluyor. Operasyonların AKP’den seçmen kopardığını belirten partililerse “Operasyonlar, muhalefetin mağdur edebiyatı yaparak yükselmesine neden olur. Bu süreçte daha barışçıl bir politika izlenmeli. Yeni kahramanlar meydana getirilmemeli' yorumunu yapıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...





