İBB'de bir makam şoförü skandalı daha... Egemen Bağış gibi ona da şoför vermişler

Mevzuata aykırı olarak eski bakanlardan Egemen Bağış'a 13 yıl boyunca İBB tarafından özel şoför tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. Fakat skandal bununla da sınırlı değilmiş.

SHABER3.COM

2012 yılında hakkında idam kararı çıkarılan ve Türkiye’ye sığınarak İstanbul’da yaşamaya başlayan eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi’nin makam şoförünün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği ortaya çıktı.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman,  5 yıl boyunca Haşimi'nin özel şoförlüğünü yapan H.A.'nın yönetim boşluğu sırasında İBB tarafından geri çağrıldığını açıkladı. Ataman, Haşimi'nin kullandığı aracın da Başakşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği duyumu aldıklarını söyledi.

 Egemen Bağış’a da şoför tahsis edilmişti

Eski bakanlardan Egemen Bağış'a İBB tarafından özel şoför olarak tahsis edildiğini ortaya çıkarmış ve kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman mevzuata aykırı şekilde İBB tarafından başka bir isme daha özel makam şoförü tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Ataman, 2012 yılında hakkında idam kararı çıkarıldıktan sonra İstanbul'da yaşamaya başlayan eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi'ye İBB personelinin makam şoförü olarak tahsis edildiğini belirtti.

Ataman, 5 yıl boyunca Haşimi'nin özel şoförlüğünü yapan H.A.'nın yönetim boşluğu sırasında İBB tarafından geri çağrıldığını açıkladı. Ataman, Haşimi'nin kullandığı aracın da Başakşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği duyumu aldıklarını söyledi. Ataman, İBB'nin AKP yönetiminde yıllardır adeta çiftliğe döndüğünü vurgulayarak “İstanbulluların parasının, kaynaklarının nasıl birilerine peş keş çekildiği şimdi gün yüzüne çıkacak. Egemen Bağış'a, Tarık El-Haşimi'ye tahsis edilen şoförler buz dağının görünen yüzü” diye tepki gösterdi.
<< Önceki Haber İBB'de bir makam şoförü skandalı daha... Egemen Bağış... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER