Peş peşe Arınç açıklamaları: Bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın keyfi kararla azledilen ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında, “Terörle alakası yoktur.” sözlerini eleştiren Kalın, “Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz.” dedi.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kalın açıklamalarında, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında sarf ettiği, “Terörle alakası yoktur.” sözlerine de temas etti. Kalın, “Sayın Arınç tecrübeli bir siyasetçidir. Büyüğümüzdür. Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz.” ifadelerini kullandı.

"GÜVENLİ BÖLGEDE OYALAMAYI KABUL ETMEYİZ"

Kalın, Fırat'ın doğusunda tesis edilecek güvenli bölgeye dair, "Münbiç'tekine benzer bir oyalama, bir dikkat dağıtıma, bir hedef saptırma türü yola başvurulmasına tabii ki müsaade etmeyiz." dedi.

Kalın şunları kaydetti: "Biz Amerikalıların verdiği bilgilerle sahanın tamamen güvenli hale geldiğini bilemeyiz. Kendi kaynaklarımız üzerinden teyit etmeliyiz. Burada bir gecikme olursa bu bir oyalama taktiğine dönerse, güvenli bölge, terör örgütüne sınırın 10, 20, 30 kilometre aşağısında yeni bir güvenli bölge oluşturma haline dönüşürse bu konuda en ufak bir tereddüdümüz olursa tabii ki Türkiye güvenli bölgeyi fiilen oluşturma imkân ve kabiliyetine sahiptir."


"ENİNDE SONUNDA F-35 KRİZİNİN AŞILACAĞINA İNANIYORUZ"

Türkiye’ni F-35 taarruz uçağı programından çıkarmanın çok ciddi ekonomik ve siyasi maliyeti olacağını iddia eden Kalın, "Biz F-35 programından vazgeçmiş değiliz. Türkiye’yi o programdan çıkarmak o kadar kolay değil. Bunun çok ciddi sonuçları olur. F-35’lerin bir şekilde bir vadede ülkemize geleceği konusunda bir endişemiz yok.'' dedi.
<< Önceki Haber Peş peşe Arınç açıklamaları: Bizi bağlamaz Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER