İbrahimoviç'li PSG'den tarihi başarı

Fransa Birinci Ligi'nde Paris Saint Germain (PSG) rüzgarı esmeye devam ediyor.

İbrahimoviç'li PSG'den tarihi başarı

Fransa Ligi'nde geride kalan 25 hafta sonrası en yakın rakibi Monaco'ya 24 puan fark atarak ilk sırada yer alan başkent ekibi, bu ayın sonunda 5'inci şampiyonluğunu ilan edebilir.

Fransa'da artık kimin şampiyon olacağı değil PSG'nin ne zaman şampiyonluğunu ilan edeceği merak ediyor. Geride kalan 25 haftada 69 puan toplayan Paris ekibi, 45 puanlı lig ikincisi Monaco'nun 24, 39 puana sahip lig üçüncüsü Nice'in ise 30 puan önünde yer alıyor. Mayıs'ın ikinci haftası oynanacak 38'inci hafta maçlarıyla son bulacak Fransa Birinci Ligi'nde PSG bu tarihten çok önce, 28 Şubat'da oynayacağı Lyon maçında şampiyonluğunu ilan edebilir. Başkent ekibi önündeki 3 maçı kazanır, takipçileri de bu maçlardan galibiyet çıkaramazsa Paris Saint Germain, Fransız liginin şimdiye kadarki en erken şampiyonluğunu ilan eden kulüp olarak tarihe geçecek.

Eğer hem PSG hem de ikinci sırada yer alan Monaco geride kalan maçları kazanırsa bu durumda da başkent ekibi şampiyonluğunu ligin 31'inci hafta maçlarının oynanacağı 19-20 Mart tarihlerinde resmi olarak ilan edebilecek. PSG, lig üçüncüsüyle arasındaki farkı 2 puan daha artırması halinde ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı şimdiden garantileyecek.

Bu arada bu yıl ligde fırtınalar estiren PSG'nin yıldız golcüsü Zlatan İbrahimoviç de gol krallığı yarışında açık ara liderliğini sürdürüyor. Boşnak asıllı futbolcu, geride kalan haftalarda forma giydiği 20 maçta 21 gol kaydetti. İkinci sırada ise 12 golle Marsilya'dan Batshuayi Michy yer aldı.

CİHAN
<< Önceki Haber İbrahimoviç'li PSG'den tarihi başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER