İç acıtıcı tablo
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 5 2016
Toplum günümüzde yaşananlara o kadar sessiz ve ilgisiz ki ancak kendi başlarına gelince şikayet eder hale geldi.

Bunun bir örneği Düzce Üniversitesi'nin personel alım ilanında yaşandı. Resmi Gazete'ye ilan veren kurum öyle şartlar öne sürdü ki akıllara hemen yandaşlık, torpil ve adam kayırma geldi.
Konuyla ilgili bir makale kaleme alan Dr. Erkin Göçmen 'Prof. Aziz Sancar, Düzce Üniversitesi’nin iş ilanına başvursa kabul edilmeyecek' diyerek vahim olan noktaya parmak bastı.
İşte Göçmen'in o yazısı:
"Bugünkü Resmi Gazete’de Düzce Üniversitesi’nin akademik personel alım ilanı yayımlandı. İlan edilen kadrolardan bir tanesi de tıbbi biyokimya anabilim dalında. Yani Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın çalışma alanında. Elbette bu kadroya her Türk vatandaşının müracaat hakkı var.
Prof. Dr. Sancar da kendi alanında ilan edilen bir kadro olduğu için Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne iş başvurusu hakkına sahip. Ama ilan öyle koşullar içeriyor ki Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar değil bir kez, bin kez bile Nobel alsa bu kadroya atanamaz. Çünkü bu kadroya atanacak tıbbi biyokimyacıda aranan bazı ek koşullar var ki bu atamaya engel. Bunlardan bir tanesi kök hücre konusunda çalışmaları olmak diğeri ise veteriner hekim olmak.
Prof. Dr. Aziz Sancar veteriner hekim değil tıp doktoru bu nedenle zaten Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinin aradığı koşulları taşımıyor. Ayrıca Pubmed’e baktım, kök hücre konusunda çalışması da yok. Çalışma alanı biyokimyanın farklı konuları. Yine Düzce Üniversitesinin internet sayfasına da baktım. Acaba kök hücre konusunda dünyaya örnek bir araştırma merkezi veya enstitü var mı diye. Böyle bir şey de yok. O halde Aziz Sancar’ın bile müracaat etse alınmayacak şekilde dizayn edilen bu akademik kadro ilanının yayımlanmasının amacı nedir?</
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı3.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER







