İçecek sektöründeki yatırımı 43 milyon Euro'ya ulaştı

İçecek sektöründeki yatırımı 43 milyon Euro'ya ulaştı

Sıvı gıda sektöründe faaliyet gösteren Doğanay Gıda, yeni markası Lita Limonata'yı, Seyhan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay, son iki yıldır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ikinci fabrika için çalıştıklarını söyledi. Fabrikalarında farklı büyüklüklerde 5 hattın tam kapasite çalıştığında yıllık 240 milyon litre üretim yapabileceğini dile getiren Doğanay, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl için yeni kurduğumuz ikinci fabrikamızda 80 milyon litre üretim hedefliyoruz. Bugüne kadar fabrika, hat ve Ar-Ge için 43 milyon Euro yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şunu söyleyebilirim ki, fabrikadaki bazı hatlar sayesinde bu tesisin dünyada eşi benzeri yok. Teknoloji anlamında dünyanın en iyi tesislerinden biri. Üstelik bu birçok üretici tarafından biliniyor, dünyanın 4 bir köşesinden ziyaretçi alıyor. Bugün burada lansmanını yaptığımız Lita Limonata bu tesiste üretiliyor." dedi.

Toplantıya markanın ekran yüzü olan akademisyen ve yüksek irtifa dağcısı Gülnur Tumbat da katıldı. San Francisco Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülnur Tumbat, Güney Amerika'da en yüksek dağ olan Aconcagua (6.962 metre) ile Kuzey Amerika'da McKinley (6.194 metre) dağına tırmanmış ilk ve tek Türk kadını ünvanını taşıyor. Tumbat, Doğanay'ın içi cam kaplı pet şişesinin dağ tırmanışlarında kendisine sunacağı kolaylıklardan bahsetti.

Gıda Mühendisi Dila Beşen de toplantıda içi cam kaplı pet şişe ile ilgili bilgi verdi. Beşen, "Campet iç yüzeyinin tamamen cam ile kaplanmış olması nedeniyle ürünün pet ile temasını önleyebilmekte ve böylelikle içerisindeki ürünün tazeliğini ve lezzetini uzun süre koruyabilmektedir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber İçecek sektöründeki yatırımı 43 milyon Euro'ya ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER