İçerik kaldırmada dünya birincisiyiz!

McSweeney; 'Türkiye içerik kaldırma talepleri bakımından dünya birincisi'

İçerik kaldırmada dünya birincisiyiz!

Twitter'ın Avrupa Kamu Politikaları Direktörü Sinéad McSweeney ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Emine Etili, dün Basın Konseyi'ni ziyaret etti.

Twitter yöneticilerini, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç karşıladı. Türkiye'nin içerik kaldırma talepleri bakımından dünya birincisi olduğunu söyleyen McSweeney, “Türkiye bizden bazı kullanıcıların IP bilgilerini istiyor. Buna karşılık Twitter bütün bilgileri zaten görmediği gibi, istenilen bilgileri üçüncü kişilerle de paylaşamıyor. Bu bilgiler sadece uluslararası adli yardım talebiyle istenebilir.” dedi. 

Twitter'ın yaşanan baskıları iyi izlediğini ve bildiğini de kaydederek, şöyle devam etti: “Şiddete karşıyız. Kurallarımıza zaten aykırı. Kısa vadede değil ama orta vadede bu konu ile ilgili değişim olacak. Dijital vatandaşlık kavramını hayata geçirmeye çalışıyoruz. En azından, yeni nesle bu durumu aşılamak istiyoruz.”

Türkiye'deki basın özgürlüğüne değinen Pınar Türenç de sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını vurguladı. Türenç, şu şekilde konuştu: “Hükümete yönelik eleştiride bulunan gazeteciler yakından takip ediliyor. Bazıları, işlemedikleri suçlar için ceza alıyor. Ergenekon davası nedeniyle, Silivri Cezaevi'ne atılan gazetecileri söke söke cezaevinden aldık. Gazetecilerin tutuklanmaları artık geride kalmalı. Bundan böyle hapishaneye atılacak tek gazetecimiz yok. Gazeteciler, terörist değildir. Buna izin vermeyeceğiz.” Görüşmede, Basın Konseyi ile Twitter, Türkiye'deki gazetecilerin hesaplarının kapatılması tehlikesine karşı birlikte hareket etme kararı aldı.
<< Önceki Haber İçerik kaldırmada dünya birincisiyiz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER