İçişleri Bakanı Ala'nın açıklamasından sonra Nusaybin adeta boşaldı


İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama sonrasında Mardin'in Nusaybin ilçesinde halk, yeniden sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği endişesiyle adeta kenti boşaltmak zorunda kaldı.

Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının 6 kez uygulandığı ilde halk, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama sonrasında her gün yaklaşık 100 aile ilçeyi terk ediyor. Önceki günlerde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlar hakkında yaptığı bir açıklamada, "Cizre'de sona gelmek üzereyiz, Sur'da ise biraz daha devam ediyor. İdil dışında Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar var ve bunlar kaldırılacak." demişti.

'Cizre'de operasyonlar bitti' haberleri üzerine Nusaybin halkı, muhtemel sokağa çıkma yasağının uzun süreceğinden ve can güvenliği endişesinden, ilçede barikatların olmadığı bölgelere, köylere, akrabalarının evlerine, çevre il ve ilçelere taşınmak zorunda kaldılar. Akrabaları olmayanlar da yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte, kışı geçirebilecekleri güvenlikli alanlara gitmeye çalışıyor. Göç nedeniyle ilçe otobüs terminalinde de hareketli günler yaşanıyor. Halk kendi ev eşyalarını parça parça çıkarıyor. CİHAN
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Ala'nın açıklamasından sonra Nusaybin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER