İçişleri Bakanlığı'nın genelgesindeki detaylar ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 1 2020
Türkiye'de koronavirüs kaynaklı can kaybı ve yeni vaka sayında görülen artış sonrasında uygulamaya konulmasına karar verilen kısıtlamaların ayrıntıları belli oldu.
İçişleri Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlere ilişkin 81 il valiliğine "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" ve "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" konulu iki genelge gönderdi. Genelgelere göre, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi 21.00-05.00 arası, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Bakanlık, dünkü kabine toplantısında kararlaştırılan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni Koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin valiliklere genelge gönderdi.
TIKLAYIN - Erdoğan açıkladı: Hafta içi geceleri, hafta sonu tamamen sokağa çıkma yasağı geldi!
İlk kısıtlama bu akşam başlıyor
Yalnızca hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletilirken, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi 21.00-05.00 arası, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Yeni önlemler kapsamındaki ilk sokağa çıkma kısıtlaması bugün (1 Aralık 2020) 21.00'de başlayıp çarşamba sabah 05.00'te bitecek.
Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla bazı yerler ve kişilerin kısıtlamadan muaf tutulduğu belirtildi.
Fırınlara ve marketlere gidilebilecek
Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







