İcradan satılık uzman doktor!

Cizre İcra Dairesi tarafından yayımlanan ihale ilanında bir özel hastanenin hekim kadrosu ‘satışa çıkarıldı’. İstanbul Tabip Odası’ndan Öztürk, “Yüzde 18 KDV’li ve açık artırmalı bir şekilde hekimleri ‘mal’ olarak nitelendirdiler" dedi.

SHABER3.COM

Cizre İcra Dairesi Müdürlüğü’nün ‘Tıbbi cihaz ve medikal ürünler icradan satılıktır (toplu satış)’ başlığıyla yayımladığı ilanda bir özel hastanenin hekim kadrosu icradan ‘satışa çıkarıldı’. İlan, “Tıbbi cihaz ve medikal ürünler icradan satılıktır (toplu satış)” başlığıyla yayımlandı.
Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre “Aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup” ifadesine yer verilen ilanda satışa çıkarılanın “Özel Botan Hospital Hastanesinin ruhsatname ve bu ruhsata bağlı Özel Hastane Faaliyet İzin Belgesi bağlı ve yukarıda branşları ve detayları belirtilen 22 adet Tabip Kadrosu” olduğu belirtildi.

15 UZMANLIK ALANINDAKİ HEKİMLER SATIŞTA

Hekimlerin tepkilerine yol açan ilanda, “ihaleye çıkarılan ve değerleri belirtilen” hekim kadrosunun listesi yer aldı. Hekimlere maddi bedel biçilerek yayımlanan ilanda, ortopedi ve travmatoloji, radyoloji, üroloji, anestezi ve reanimasyon, beyin ve sinir cerrahisi, biyokimya, çocuk sağlığı, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, göz, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, kadın doğum hastalıkları, kardiyoloji, kulak burun boğaz alanında uzman hekimler satışa çıkarıldı. Çocuk sağlığı, genel cerrahi, iç hastalıkları, kadın doğum uzmanlıkları 55 bin 650 TL’ye satışa çıkarken, diğer uzmanlıklara 44 bin 520 TL değer biçildi.

AÇIK ARTIRMAYLA HEKİMLER SUNULUYOR

Konuyu BirGün’e değerlendiren İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, 17 yıldır uygulanan sağlık politikalarının hekimliği getirdiği yerin burası olduğunu kaydetti. Sağlığı özelleştiren, hekimliği alınıp satılmak üzere bir ‘mal’ haline getiren sözde sağlık reformuna karşı mücadele edeceklerinin altını çizen Öztürk, “Yüzde 18 KDV’li ve açık artırmalı bir şekilde hekimleri ‘mal’ olarak nitelendirdikleri bir olay. Sağlık Bakanlığı garip bir şekilde özel hastanelerin kadrolarını belirliyor. Özel işletmeler kimi çalıştıracağına kendisi karar verirken, orada Sağlık Bakanlığı karar veriyor. Taksi plakası gibi alınıp satılıyor. Bu bizim en hafif tabirle ‘Skandal’, ‘Rezalet’ olarak tanımladığımız bir olay. Kesinlikle kabul edemeyeceğimiz bir durum. Açık artırmayla hekimleri sunmanın, ihale günü ilan etmenin bizim açımızdan kabul edilebilir bir yanı yok. Sağlığı özelleştiren, hekimliği alınıp satılmak üzerine mal haline getiren ‘sağlık reformuna’ karşı mücadelemizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber İcradan satılık uzman doktor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER