İddia: Biden yönetimi Maduro'yu ABD'ye kaçırmaya çalıştı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 29 2025
ABD Başkanı Trump, bir süre önce CIA'ye Venezuela'da gizli operasyon yetkisi verdi. Amerikan basınına göre ise aslında ABD, Biden döneminde Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu kaçırmak için bir plan yaptı. ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı bir ajanın, Maduro'nun özel pilotunu 16 ay boyunca kendi taraflarına çekmeye çalıştığını iddia etti.
ABD Başkanı Donald Trump, bir süre önce CIA'ye Venezuela'da gizli operasyon yetkisi verdi. Associated Press'in (AP) haberine göre ise aslında ABD, Biden döneminde Maduro'yu yakalamak için bir plan yaptı. Hedef Maduro’nun baş pilotunu taraf değiştirmeye ikna etmek ve Venezuela liderinin uçağını Amerikan güçlerinin müdahale edebileceği bir noktaya yönlendirmekti.
ABD'li federal ajan Edwin Lopez'in Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun özel pilotunu kendi taraflarına çekerek Venezuelalı lideri kaçırma girişiminde bulunduğu iddia edildi. Nefes'in AP'den aktardığı habere göre Lopez tam 16 ay boyunca Venezuelalı pilot Bitnes Villegas'ı ikna etmeye çalıştı ancak başarısız oldu.
HER ŞEY BIDEN DÖNEMİNDE BAŞLADI
Habere göre her şey, Joe Biden'ın başkan olduğu 24 Nisan 2024'te Dominik Cumhuriyeti'ndeki ABD Büyükelçiliği'ne gelen bir ihbarla başladı. İhbarcı, Maduro'ya ait iki özel jetin Dominik'te bakımda olduğunu bildirdi.
ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı deneyimli bir ajan olan ve o sıralarda Dominik'teki büyükelçilikte ataşelik görevinde bulunan Lopez, jetleri takip ederek Maduro'nun beş pilotunun adada olduğunu öğrendi. Bunlardan biri de Maduro'nun baş pilotu General Bitner Villegas'tı.
'MADURO'YU GİZLİCE...'
Lopez, Dominikli yetkililerin izniyle pilotları sorguladı. En sonunda da Villegas'ı küçük bir odaya çağırdı, sohbet havasında başlayan kısa görüşmenin kısa sürede casusluk teklifine dönüştüğü iddia ediliyor. İddiaya göre ajan, pilota "Maduro'yu gizlice ABD'nin kontrolündeki bir bölgeye indir. Biz de seni zengin edelim, halk kahramanı olursun" dedi. Villegas teklife yanıt vermese de Lopez'e cep telefonu numarasını verdi.
16 AY BOYUNCA MESAJLAŞTILAR
Lopez emekli olduktan sonra da pilotla irtiba
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!10.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







