İddianame avukatlardan önce medyaya verildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 4 2017
Cumhuriyet gazetesinin 19 yazar ve yöneticisi hakkında iddianame hazırlandı. Cumhuriyet gazetesinin avukatı Pekin, "İddianame savunma avukatlarından önce medyaya verildi" dedi.
Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında hazırlanan iddianamenin Sabah gazetesinde yer almasını eleştirerek, "Cumhuriyet'i susturma operasyonunda tutuklanan yazar ve yöneticilerimiz hakkında hazırlanan iddianame, avukatlara dahi verilmeden iktidarın yandaşı Sabah gazetesine servis edildi. Sabah'ın yayınladığı iddianamede savcı, gazetecileri ByLock kullanıcılarıyla irtibatlı olmakla suçluyor" açıklamasına yer verdi.
Gazetenin avukatlarından Tora Pekin Deutsche Welle Türkçe'ye yaptığı açıklamada iddianame konusunda hiçbir bilgilerinin olmadığını, iddianameyi medyadaki haberden öğrendiklerini söyledi. Pekin, "Dosyanın ilk gününden beri olduğu gibi hiçbir konuda bilgimiz yok. Bugüne dek biz savunma avukatlarına hiçbir belge-bilgi verilmedi. Savcılık aynı tutumu sürdürmüş ve elindeki iddianameyi hukuka aykırı olarak, yasaları çiğneyerek kendilerine yakın gazetecilerle paylaşmış" dedi.
İddianameyi savcının hazırlanmasından sonra önce mahkemenin kabul etmesi gerektiğini hatırlatan Tora Pekin, "Ardından iddianamenin sanıkların yüzüne okunması gerekir. Ancak savcılığın bu kurallara hiçbir saygısı olmadığını görüyoruz. İddianameyi almaya çalışacağız. İddianame gazetecilerde olduğuna göre bize de verilmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.
İddianamede neler var?
Havuz Medyayer alan haberlerde gazetenin yazar ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve iki silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamaları kapsamında iddianame hazırlandığı belirtildi.
Sabah'ın haberinde başsavcı vekili Mehmet Akif Ekinci ve Cumhuriyet savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan iddianamede, iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme','hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamaları kap
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Almanya'yı terk ettiler2.Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması3.KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine iade edildi4.Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyor5.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?
6.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı7.Hakan Fidan: “SDG, olumlu bir adım atmamakta direniyor”8.9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 15 yılın en sert kışı yaşanıyor...9.Suriye'de sıcak saatler: SDG-YPG tahliyeyi reddetti, çatışmalar şiddetleniyor10.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Alma...

Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması

KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine ...

Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları...

Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif E...


