İddianame kabul edildi: İmamoğlu 2 bin 352 yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 25 2025
Aralarında İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı 402 sanıklı ve yaklaşık 4 bin sayfadan oluşan İBB iddianamesi kabul edildi.
İBB iddianamesi, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı.
Aralarında İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı 402 sanıklı ve yaklaşık 4 bin sayfadan oluşan İBB iddianamesi kabul edilerek dava açıldı.
"TENSİP ZAPTI DÜZENLENMEDİ"
Avukat Hüseyin Ersöz, tensip zaptı düzenlendikten sonra duruşma tarihinin belirleneceğini söyledi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Ersöz, yaptığı açıklamada "Kamuoyunda 'iBB Davası' olarak bilinen soruşturmada hazırlanan iddianame İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmuştu. Mahkeme iddianameyi bugün kabul etti ancak henüz tensip zaptı düzenlenmedi. Duruşma tarihi ve tutukluluk incelemesiyle ilgili tensip kararları önümüzdeki günlerde verilecek" ifadelerini kullandı.
NELER YAŞANDI?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında yer aldığı 105 kişinin tutuklu bulunduğu İBB soruşturmasını tamamladı.
3 bin 700 sayfayı aşan, 402 kişinin sanık olarak yer aldığı iddianamede, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'ndan itibaren "sistem" kurarak, bu sistem sayesinde, önce İstanbul Belediye Başkanı seçildiği, ardından CHP'yi ele geçirdiği, ardından da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak fon oluşturduğu öne sürüldü ve 142 ayrı eylemden, 828 ila 2 bin 352 yıla kadar hapsi istendi.
"Ekrem İmamoğlu suç örgütü" adı verilen yapıda yer aldığı öne sürülen örgüt yöneticileri, örgüt üyeleri ve örgüte yardım eden isimlerin, "suç örgütü kurma", "suç örgütü yönetme", "rüşvet alma", "rüşvet verme" suçlarını işledikleri öne sürüldü.
İddianamede, iş insanlarından para toplanmasına dayalı olduğu iddia edilen "si
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi3.Bu kez İzmit'e İHA düştü.4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!8.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait9.Murat Çalık'a kritik müdahale!10.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







