Üç ocağa daha şehit ateşi düştü

Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristler, yola döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Üç ocağa daha şehit ateşi düştü

Şırnak ve Diyarbakır'da teröristler, zırhlı polis araçlarının geçişi sırasında saldırılar düzenledi. Şırnak'taki saldırıda 3 polisin şehit olduğu, 4 polisin yaralandığı öğrenildi. Diyarbakır'daki saldırıda ise can kaybı ve yaralanan olmadı.  

Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristler, yola döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada, 3 polis şehit olurken, 4 polisin yaralandığı öğrenildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'na da roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi'nde ise gece saatlerinde devriye gezen polis zırhlı aracına roketli saldırı düzenledi. Saldırıda, roket mermisi polis aracını ıskalayarak, semte elektrik sağlayan trafoya isabet etmesiyle patlama meydana geldi. Semtte elektriklerin kesildiği saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Şırnak'ta polise hain saldırı: 3 polis şehit, 4 polis yaralı

Dün akşam saat 23.30 sıralarında İdil ilçesinde Yeni Mahalle'de bulunan İdil Belediye binası yakınlarında, yoldan geçen polis zırhlı aracına PKK'lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Teröristler, yola daha önceden döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada polis zırhlı aracı kullanılmaz hale gelirken, araçta bulunan 7 polisin yaralandığı öğrenildi. Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınan polislerden 3'ünün şehit olduğu öğrenildi. 4 polisin de tedavisine devam edilirken, İdil'de PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar yer yer sabaha kadar sürdü.

Bu arada eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK'lılar, takviye olarak gelen polis zırhlı araçlarına da roketli saldırılarda bulundu. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. İlçedeki bir çok noktada yaşanan çatışmalar devam ederken, Cizre İlçesi'nden çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik görevlisi, takviye olarak İdil'e geldi.

Diyarbakır'da polis zırhlı aracına roketli saldırı

Merkez Yenişehir İlçesi, Şehitlik Semti'ndeki Lise Köşesi ile Eski Hal arasında uzanan caddede devriye gezen zırhlı polis aracına saat 00.30 sıralarında PKK'lılar tarafından roketli saldırı düzenlendi. Olayda şans eseri polis zırhlı aracının hemen arkasından geçen roket mermisi, Şehitlik Semti'ne elektrik enerjisi sağlayan trafo merkezine isabet etti. Roket mermisinin isabet etmesi sonucu trafo mermezinde büyük bir patlama meydana geldi. Can kaybı ve yaralanın olmadığı saldırıda Şehitlik Semti'nin tamamında elektrikler kesildi.

Patlama ile birlikte bölgeye sevk edilen takviye polis birlikleri, saldırı sonrası kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla operasyon başlattı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI 



İdil'de dün akşam saatlerinde PKK'lıların yolun orta refüjüne önceden tuzakladıkları tahrip gücü yüksek patlayıcıyı, zırhlı araç geçişi sırasında patlaması sonrasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 3 polis memurunun isimleri ve memleketleri belli oldu. Buna göre şehit olan Mahmut Bilgin (23) (Ankara), Ersin Yıldırım (25) (Gaziantep) ve Gültekin Tırpan (26) (Amasya), bugün düzenlenecek tören sonrası memleketlerine uğurlanacak.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ 



İdil İlçesi'nde dün gece PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu, ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede şehit olan polis memurları Mahmut Bilgin, Ersin Yıldırım ve Gültekin Tırpan için cenaze töreni düzenledi. 

İdil'de dün akşam saatlerinde PKK'lıların yolun orta refüjüne önceden tuzakladıkları tahrip gücü yüksek patlayıcıyı, zırhlı araç geçişi sırasında patlaması sonrasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 3 polis memuru için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel ve sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı. 

Şehitlerin cenazesi polislerin omzundan katafalka konulmasıyla başlayan törende, şehitlerin öz geçmişi ve dualar okundu. Yapılan törenin ardından şehit polislerden 23 yaşındaki Mahmut Bilgin'in cenazesi Ankara'ya, 25 yaşındaki Ersin Yıldırım'ın cenazesi Gaziantep'e ve 26 yaşındaki Gültekin Tırpan'ın cenazesi ise Amasya'ya gönderilmek üzere askeri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.


İLK ACI AMASYA'YA DÜŞTÜ

Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Amasyalı Özel Harekat Polisi Gültekin Tırpan'ın (26) baba ocağına ateş düştü. Bir yıllık polis olan şehidin Amasya'da ikamet eden ailesine acı haberi İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve beraberindeki heyet verdi. Acı haberi alan anne Neriman ve baba Hüseyin Tırpan sinir krizi geçirdi. Bir süre sonra şekeri yükselen baba Hüseyin Tırpan'a sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit evine taziye ziyaretinde bulunan İl Müftüsü İsmail İpek tarafından şehitler için Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi. Üç kardeşten ortancası olan ve bekar olduğu öğrenilen şehit Tırpan'ın cenazesinin yarın getirileceği öğrenildi.

BİR ATEŞ DE GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan özel hareket polisi 23 yaşındaki Ersin Yıldırım'ın Gaziantep'teki baba evine ateş düştü.

İdil'de PKK'lı teröristler, yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şiddetli patlama sonucu 3 özel hareket polisi şehit oldu. Şehitlerden 3 yıllık polis memuru Ersin Yıldırım'ın Gaziantep'in Serinevler Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haberi, emniyet yetkilileri tarafından verdi. Özel hareket timinde görevli ve bekar olan şehit Ersin Yıldırım'ın babasının evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

YAKINLARINDAN HELALLİK İSTEMİŞ

Şehit polisin dayısı Halil Özkaraman, yeğeniyle en son dün gece görüştüğünü anlatarak, şöyle dedi:

"Ben yeğenimle dün gece görüştüm. Bütün yakınları ile görüşmüş ve helallik istemiş. Üzüntümüz ve acımız büyük ama gurur duyuyoruz. Bu vatan bir şehit verdik, vermeye de devam ederiz. Mayıs ayında doğu görevini bitirip yanımıza gelecekti ama kısmet olmadı. Vatan sağ olsun."

3 yıllık polis memuru olduğu öğrenilen Ersin Yıldırım'ın cenazesi, bugün ikindi vakti Yeşilkent Mezarlığı'nda defnedilecek.




<< Önceki Haber Üç ocağa daha şehit ateşi düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER