İdlib'de Suriye helikopteri düşürüldü!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 11 2020
2017 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kontrolündeki İdlib'de Suriye ordusuna ait bir helikopter vuruldu. Silahlı isyancılar helikopteri kendilerinin düşürdüğünü iddia ederken, Milli Savunma Bakanlığı şu açıklamada bulundu: "Rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir."
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklenen silahlı grupların Beşar Esed rejimine ait bir askeri helikopteri düşürdüğü iddia edildi.
Sosyal medyada alev alan helikopterin düşüş anlarının görüldüğü çok sayıda görüntü paylaşıldı. Görüntülerde helikopterin pilotu olduğu sanılan bir kişi de enkazın yanında yatarken görülüyor.
NAYRAB’DA DÜŞÜRÜLDÜ
Helikopterin, çetin çatışmalar yaşanan ve Türkiye’nin de son günlerde askeri yığınak yaptığı Serakib’in batısında, M4 karayolunun yakınlarında bulunan Nayrab bölgesinde düştüğü belirtiliyor.

SAVUNMA BAKANLIĞI: REJİM UNSURLARI BÖLGEDEN ÇEKİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir.” denilerek, Suriye ordusunun bölgeden çekildiği bilgisine yer verildi.
Uluslararası haber ajansı Reuters’a mülakat veren iki isyancı komutan ise helikopteri kendilerinin düşürdüğünü söyledi.
Buna göre helikopter, karadan havaya füzeyle vuruldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


