İdlib'de TSK konvoyuna saldırı

Suriye'nin kuzeybatısında İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rus birliklerinin müşterek devriye görevi esnasında bombalı saldırı düzenlendi.

İdlib'de TSK konvoyuna saldırı!

SAMANYOLUHABER- Rusya, Suriye'nin İdlib şehrinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rus ordusunun müşterek devriyesine bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu. 

Yapılan açıklamada, militanların M4 Karayolu'nda araçların geçişi sırasında kumandalı bir bomba patlattığı belirtildi.

RIA'nın aktardığına göre saldırıda "birkaç" TSK mensubu ile üç Rus askeri yaralandı.

Saldırıda bazı askeri araçların da zarar gördüğü ve yaralanan tüm askerlerin olay yerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı ise henüz bir açıklamada bulunmadı. 

27 ŞUBAT'TA 36 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'de 36 askerin şehit olmasının akabinde 5 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'ya gitmişti. 

Burada yapılan görüşmeler sonucunda dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov İdlib'de yeniden ateşkes ilan edilmesini içeren mutabakat imzalamıştı.

Moskova Mutabakatı'nda İdlib'de neler yapılacağı şöyle sıralanmıştı:

"1- İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 tarihinde saat 00:01’den itibaren durdurulacaktır.

2- M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır.

3- Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020 tarihinde M4 karayolunun Trumba’dan (Serakib’in 2 km batısı) Ain-Al-Havr’a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır."
<< Önceki Haber İdlib'de TSK konvoyuna saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER