İdlib'de Türk askerine hava saldırısı: 33 asker şehit oldu, 32 asker yaralı

Türkiye'nin desteklediği muhalifler ile Rusya'nın desteğini arkasına alan Esad rejimi güçleri arasında devam eden çatışmalarda 33 Mehmetçiğin şehit olduğu haberi geldi. Bu acı haber sonrasında ise Ankara'da acil durum toplantıları yapıldı.

SHABER3.COM

Hatay Valisi Rahmi Doğan İdlib'de hava saldırısına uğrayan Türk askerlerinden şehit ve yaralı sayısında son durumu açıkladı:

''Esed rejim güçleri tarafından bugün İdlib’de TSK mensuplarımıza karşı yapılan hava saldırısı sonucu 22 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu paylaşmıştım. Ağır yaralılarımız olduğunu ifade etmiştim. Maalesef ağır yaralılarımızdan 7 tane Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Bugün yapılan hava saldırısı sonucu 29 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Diğer yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte. Yaralılarımızla ilgili durumu kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Şu an hastanemizde 36 yaralımız var. Tüm tedavileri sağlık personelimiz tarafından yerine getirilmektedir."

Bu açıklamanın ardından sayı tekrar güncellenerek şehit asker sayısının 33 olduğu, yaralı asker sayısının da 32 olduğu belirtildi.

Doğan, hastanelerde yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, "Tüm tedbirler alınmıştır, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır." diye konuştu.

CHP'DE TOPLANTI, VEKİLLER HATAY'A GİDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı saatlerde yansıyan bilgileri değerlendirmek üzere parti genel merkezine geçti ve partideki kurmaylarıyla değerlendirme toplantısına başladı. 

CHP'li milletvekillerinin de Türkiye saati ile 23:45 uçağıyla Hatay'a hareket ettiği öğrenildi.

<< Önceki Haber İdlib'de Türk askerine hava saldırısı: 33 asker şehit... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER