İfadesini değiştirdi hakimden fırçayı yedi

Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi Yolçatı Mahallesi’nde, villanın bahçesinde ateş ettiği tabancasından çıkan kurşunla 41 yaşındaki İlknur Tarih'in ölümüne neden olmaktan tutuklanan 24 yaşındaki Fuat Acar'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada, İlknur Tarih'in ölümüne neden olan kurşunun oğlunun değil kendisinin kullandığı silahtan çıktığını söyleyen baba Hüseyin Acar'ın bu sözlerine sinirlenen Mahkeme hakimlerinden Nalan Özcan Şimşek, "Karşımızdakiler adaletle oyun oynuyor. Ortada pisipisine ölmüş bir kadın var. Bizimle oyun oynuyorlar" diyerek tepki gösterdi.

İfadesini değiştirdi hakimden fırçayı yedi

Merkez Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi Gül Sokak’ta geçen 17 Nisan günü evinin bahçesinde oturan İlknur Tarih, magandanın silahından çıkan kurşun ile ağır yaralandı. Kanser tedavisi gören talihsiz kadın yakınları ile silahı ateşlediği öne sürülen Fuat Acar'ın babası Hüseyin Acar'ın da yardımıyla kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

'ATIŞ TALİMİ YAPTIM'

Olay sonrası evde inceleme yapan ve duvarlarda 4 kurşun izi tespit edip bazı kiremitlerin de kırıldığını belirleyen polis ekipleri, Fuat Acar ile babası Hüseyin Acar'ı gözaltına aldı. Poliste ifade veren Hüseyin Acar savcı talimatıyla serbest bırakılırken, Fuat Acar ise verdiği ifadesinde, "Tabancamla atış talimi yaptım. Silahı temizledikten sonra bir el daha attım. Çığlık sesi duyunca olay yerine koştum. Babam ile yaralıyı hastaneye kaldırdık. Pişmanım" dedi.
MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ

Hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'bilinçli taksirle öldürme', 'mala zarar verme' ve 'ruhsatsız silah kullanma' suçlarından toplam 20 yıl a kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Fuat Acar ile babası tutuksuz sanık Hüseyin Acar'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada hazır bulunan Fuat Acar poliste verdiği ifadeyi kabul etmeyip, "Olay günü ben işyerimde bulunuyordum. Babamın bahçede otururken temizlediği silahının ateş alması sonucu bir kadını vurduğunu bana telefon açan bir yakınımdan öğrendim. Olay yerine giderek annemi, eşimi ve ablamı evimize götürdüm. Daha sonra tekrar olay yerine gidince polis tarafından gözaltına alındım. Oradaki ifademi de baskı altında verdim" dedi.

Baba Hüseyin Acar da kurşunun kendi silahından çıkdığını öne sürdü.

'NEDEN 1.5 AYDIR SAVCILIĞA BAŞVURMADIN'

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı İsmail Yılmaz Hüseyin Acar'a, "Neden savcılığa başvurmadın. İnsanlar öz evladı için uçurumdan atlar. 1.5 ay içerisinde bir dilekçe bize gelmemiş. Neden böyle bir şey yapmadın. Sen evde rahat uyudun mu? Millet hakları için her şey yapıyor ama, sen oğlun için kolunu kıpırdatmamışsın" sorusuna, "Biz bu tür olayla ilk kez karşılaştık. İşlerimiz yoğundu, düşünemedik" yanıtını verdi.

KADIN HAKİM: ADALETLE OYUN OYNUYORLAR

Bunun üzerine konuşan Mahkemenin tek Kadın Hakimi Nalan Özcan Şimşek ifade değişiklerine, "Karşımızdakiler adaletle oyun oynuyor. Ortada pisi pisine ölmüş bir kadın var. Bizimle oyun oynuyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Olayda ölen ilknur Tarih'in eşi ve kızının tanık olarak dinlendiği duruşma ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırdı.

<< Önceki Haber İfadesini değiştirdi hakimden fırçayı yedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER