İflas ve konkordato salgını var .. Büyük firmalar bir bir konkordato ilan ediyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Eylül 9 2018
Ekonomideki kötü gidişat bir çok şirketi zor durumda bıraktı Çok önemli firmalar bile borçlarını ödeyemez hale geldi

2010 yılında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 337. maddesinde uygulanan değişiklik sonrasında şirketler, iflas yerine konkordato ilan edebiliyor. "İflas erteleme" talebinin karşılığı olan konkordato için 2018'in Nisan ayından bu yana 12 firma başvuruda bulundu.

Firmalar konkordato ilanıyla iflas erteleme talebinde bulunabiliyorlar. Bu sayede şirket varlıklarına mahkeme kararıyla koruma uygulanıyor, herhangi bir haciz işlemi söz konusu olmuyor. Ancak bu talebin kabul edilebilmesi için firmaların borçlarının yarısını ödemeleri gerekiyor. Tüm bu işlemler mahkeme tarafından atanan denetçilerin denetimiyle gerçekleşiyor.

İlk iflas erteleme talebi Dizayn Boru'dan geldi
Konkordato yasası kapsamında iflas erteleme başvurusunda bulunan Dizayn Boru, mali açıdan sıkıntılı bir dönemdeydi. 300 milyon lira cirolu dev boru üreticisi, 17 Nisan'da mahkemeye başvurarak varlıklarını hacizlere karşı korumaya aldı.



55 yıllık Keskinoğlu'dan konkordato ilanı
Haziran ayında en çok okunan ekonomi haberlerinden biri olan Keskinoğlu, birçok personelinin işine son vererek bazı varlıklarını satışa çıkarmıştı. Ticari faaliyetlerini devam ettirmek isteyen, bir dizi küçülme tedbiri almak zorunda kalan şirket, konkordato başvurusunda bulundu.

Gıda sektöründen Smach da mahkemeye başvurdu
Temmuz ayına gelindiğinde iflas erteleme talepleri hız kesmiyordu. Dondurma makinesi imalatı ve satışı yapan Smach Gıda, 5 Temmuz'da konkordato talebinde bulundu. Mahkeme şirketin başvurusunu kabul etti.

Köklü firma Nalpaş Gıda da iflas erteleme başvurusunda bulundu
1920'den bu yana Kayseri'de faaliyet gösteren Nalpaş Gıda 13 Temmuz'da konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme ise

Bu haberler de ilginizi çekebilir