İşte algı operasyonlarında gelinen seviye

İzmir'de eğitimciler ve esnafa yönelik, ‘burs, himmet, bağış ve zekat' operasyonuyla ilgili ilginç bilgiler gelmeye başladı.

İşte algı operasyonlarında gelinen seviye

İzmir'de eğitimciler ve esnafa yönelik, ‘burs, himmet, bağış ve zekat' operasyonunda tutuklanan öğretmen Arif Hikmet Taşyürek'in eşi Neslihan Taşyürek, gizli numaradan arayan bazı kişilerin kendisine kocasının cezaevinden çıkarılması karşılığında iftira atmasını teklif ettiğini söyledi. Eşinin hiçbir suçunun olmadığını belirten Taşyürek, “Hırsızlar, tecavüzcüler elini kolunu sallayarak dolaşırken kocamı tutukladılar. Allah'ın izniyle eşimin hiçbir şey yapmadığını biliyorum. Onunla gurur duyuyorum.” dedi. İşte algı operasyonlarında gelinen seviye | Samanyolu Haber
İzmir'de esnaf ve öğretmenlere yönelik algı operasyonunda, 18 kişi serbest bırakıldı, üçü esnaf, biri öğretmen dört kişi ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan elektronik-bilgisayar öğretmeni Arif Hikmet Taşyürek'in eşi Neslihan Taşyürek, “Evimiz kaç gündür tıklım tıklım dolup boşalıyor. Eğer bizler ve eşim kötü bir insan olsaydık, kimse adımını atmazdı.” diye konuştu. Müslüman bir ülke olan Türkiye'de zekat, kurban ve fitre denerek insanların gözaltına alınmasına çok üzüldüğünü ifade etti.

Eşine iftira atıldığını dile getiren Taşyürek, “Okulda iki kişi, bir yerden bir ajanda bulmuşlar. Onları çekip kendileri müdür yardımcısı olmak için, ‘Milletvekili olmak isteyen birine verelim, iftira atalım.' demişler. Kendileri bir yerlere gelebilmek için ajandanın resmini çekmişler. Süreç bu şekilde başlamış.” diye konuştu. Eşinin tutuklanmasının ardından dün saat 10.30 civarında gizli numaradan arandığını aktaran Neslihan Taşyürek, “Adını vermek istemeyen birisi, ‘Ben polisim. Onun yanındaydım, içerideydim. Özel söyleyeceğin bir şey varsa ben akşam Arif'in yanına gideceğim, ona haber vereceğim.' dedi. Ben de, ‘Bizler çok iyiyiz ve onu çok sevdiğimi söyleyin.' dedim. Daha sonra, ‘Eşinizi çıkaracağız. Ne biliyorsanız söyleyin. Sizi bir numaradan hakim, savcı arayacak. Hiçbir şeye itiraz etmeyin, onunla konuşun.' dediler. Daha şüphelenip avukatımı aradım. Bana böyle bir şey olmayacağını, olamayacağını, gelen isimsiz telefonlara bakmamamı söyledi.” şeklinde konuştu. Daha sonra kendisini Hakim Süleyman Aslan olarak tanıtan bir kişinin aradığını ancak konuşmadan telefonu kapattığını anlattı.
ZAMAN
<< Önceki Haber İşte algı operasyonlarında gelinen seviye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER