Iğdır'da kazada yaralanan köpek Tatvan'da tedavi altına alındı


Geçtiğimiz günlerde Iğdır il merkezinde araç çarpması sonucu ağır şekilde yaralanan 4 aylık dişi köpek tedavi için Bitlis'in Tatvan ilçesindeki hayvan hastanesine getirildi.

İlk müdahalesi Iğdır'da yapıldıktan sonra Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü'ne ait bir araçla Bitlis'in Tatvan ilçesine getirilen yaralı yavru köpek, Tatvan Belediyesinin Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli Veteriner Hekimler Sefer Durmuş ve Ömer Atış tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı köpeğin röntgeni çekilerek tedavisine başlandı. Çekilen röntgen neticesinde yavru köpeğin omurgasında kırıklar ve ezilmeler olduğu tespit edildi. Çekilen röntgen ve yapılan tahlillerle tanının konulmasının ardından yaralı köpek hastanenin yoğun bakım ünitesine alınarak, tedavisine başlandı.

Iğdır'da yeterli donanımın mevcut olmaması nedeniyle yaralı köpeğin Tatvan'a sevk edildiğini belirten Tatvan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Ömer Atış, "Iğdır'da köpeğin tedavisi için yeterli donanım mevcut olmadığı için bize ulaşılarak köpeğin tedavi edilmesi için sevk edildi. Biz de köpeğin iyileşmesi için elimizden geleni yapacağız. Köpeğin araba çarpması sonucu yaralandığı tarafımıza iletildi. Köpekte çarpmaya bağlı olarak yürüyemiyor. Biz de gerekli röntgen ve tahlillerini yaptık. Artık tedavi sürecini başlatarak sonucuna bakacağız." dedi.

Yaralı köpeğin 4 aylık dişi yavru bir köpek olduğunu belirten Veteriner Hekim Sefer Durmuş ise çektikleri röntgen ve yaptıkları tahliller sonucunda yavru köpeğin omurgasında kırıklar tespit ettiklerini belirtti. Tanının konulmasının ardından tedavi sürecini başlattıklarını anlatan Durmuş, "Eğer tedavi olumlu sonuç verirse inşallah hayvan yeniden sağlığına kavuşacak. Bizim de temennimiz bu yönde." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Iğdır'da kazada yaralanan köpek Tatvan'da tedavi altına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER