Iğdır'da kuş sayımı yapıldı

Iğdır'da kuş sayımı yapıldı

Iğdır'da Orman ve Su İşleri Müdürlüğü kar kış demeden kuş sayımı yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Kafkas Üniversitesi Kuş Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Kuzey Doğa Derneği birlikte Kış Ortası Su kuşu Sayımları (KOSKS) yapıldığını açıkladı.

Türkoğlu, 02-23 şubat tarihleri arasında yapılan, Uluslararası Su Kuşu Sayımları'nın (USS) bir parçası olan bu sayımlar su kuşu popülasyonlarını belirtmek amacıyla Wetlands International (Uluslararası Sulakalanları Koruma Kurumu) tarafından organize edilen küresel bir sayım organizasyon olduğunu ifade etti.

Aynı alanlarda aynı noktalardan yapılan standart sayımlar, uzun dönemde popülasyon sayılardaki değişmelerin analiz edilmesinde oldukça yararlı olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, "Önemli kuş alanların düzenli olarak izlenmesi ve nesli tehlike altındaki kuş türlerinin korunması amacıyla Türkiye'deki bazı kurum ve kuruluşlar kuş gözlem topluluklarıyla birlikte ortak çalışmalar yürütmektedir." ifadelerini kullandı.

Iğdır ilinin sulak alanlardaki su kuşlarının türlerini tespit edilmesine yönelik kış ortası kuş sayımı, Karasu sazlıkları ve Aralık sazlıklarında yapıldığını vurgulayan Türkoğlu, "300 sakar meke, 233 küçük batağan,küçük akbalıkçıl 2, büyük akbalıkçıl 4,leylek 1, angıt 10, yeşilbaş ördek 15,kılkuyruk 26,sutavuğu 10, kızılbacak13, Van gölü martısı 7, olmak üzere toplam 621 kuş sayımı yapıldı." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Iğdır'da kuş sayımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER