Iğdır doğalgaza kavuşuyor


Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, beraberindeki ekiple birlikte Iğdır Suveren bölgesinde bulunan doğalgaz basınç düşürme istasyonunda incelemelerde bulunuldu. Gençtürk Mart 2016 itibarıyla Iğdır'a doğalgaz verilmesi planlandığını söyledi.

İl Müdürü Gençtürk, İl Müdür Yardımcısı Muhammed Bektaş ve teknik ekibi ile birlikte Suveren'de bulunan doğalgaz basınç düşürme istasyonunda incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Burada açıklama yapan Müdür Gençtürk, doğalgaz ile ilgili bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar konusunda bilgi alınması, alınan bilgilerin özet olarak kamuoyu ile paylaşılmasının faydalı olacağını düşüncesiyle ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İl Müdürü Gençtürk ziyaret sırasında edindiği bilgileri kamuoyuna sundu. Gençtürk, Iğdır'a doğalgaz hattı döşeyen firma tarafından 5 yıl içinde şehir içerisinde toplam 320 kilometrelik uzunluğunda boru hattı yapılması planlanmış olduğunu, şu ana kadar toplam 80 kilometrelik 1. etap hat yapıldığını, 2. etap için ise hava durumunun elverişli olmasını beklediklerini belirti. Bağlar, Topçular, Konaklı, Söğütlü, Cumhuriyet ve Pir Sultan Abdal mahallelerinde hat döşenmesi çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Gençtürk, Suveren'de bulunan ana basınç düşürücü istasyon dışında şehir içinde 2 adet basınç düşürücü birim yapılacağını sözlerine ekledi.

Gençtürk,Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) alınan veriler kapsamında toplam 23 bin daireye gaz verilmesi planlandığı Iğdır'da şu an itibarıyla tamamlanan hatlara göre 8 bin dairenin doğalgaz alacak durumda olduğunu ifade etti. Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü'ne ait doğalgaz hattının tamamlanmış durumda olduğunu belirten İl Müdürü, şunları kaydetti: "Doğalgaz kullanımı için önce Serhat-Gaz şirketine başvurularak abonelik işlemi yapılacaktır. Ardından Serhat-Gaz tarafından yetkilendirilmiş firmalarla irtibata geçilerek proje ve tesisat uygulaması yaptırılacaktır. Iğdır genelinde doğalgaz çalışmaları sadece imarlı alanlarda yapılacak, ilçe ve beldelerde herhangi bir çalışma yapılmayacaktır. Binalarda doğalgaz işleri yetkilendirilmiş firmalar aracılığıyla yapılacaktır. Mart ayı içerisinde hatlara doğalgaz verilmeye başlanacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Iğdır doğalgaza kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER