Iğdır'daki hain saldırıyla ilgili çarpıcı gelişme
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 14 2015
Iğdır'da 13 polisin şehit olduğu terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen biri muhtar iki zanlı adliyeye sevk edildi

Edinilen bilgilere göre, Hasanhan köyü yakınlarında polis memurlarına yönelik yapılan saldırıyla ilgisi olduğu belirlenen Yazlık Köyü Muhtarı Musa P. ile Salih P. isimli iki kişi, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Yakalanan zanlılar, jandarmadaki sorgularının ardından Aralık ilçesinde adliyeye sevk edildi.
BOMBA, SATIN ALINAN KAMYONETTE PATLATILDI
13 polis memurlarının şehit olduğu saldırının kamyonetle yapıldığı, patlamanın etkisiyle kamyonetin parçalanmasından ve yolda çukur açılmasından dolayı bombanın asfalta gömüldüğünün düşünüldüğü belirlendi. Halfeli beldesinde nakliyecilik yapan Salih P.'nin (39), patlamanın yaşanmasının üstünden iki gün geçtikten sonra emniyete giderek kamyonetinin çalındığı yönünde ihbarda bulunması üzerine emniyet ekipleri inceleme başlattı. Yapılan incelemenin ardından P.'nin kamyonetini bu işte kullanılması için sattığı belirlendi.
BOMBA, BİR KÖYÜN SAMANLIĞINDAN KAMYONETE YERLEŞTİRİLDİ
PKK'nın bölgedeki sorumlularından olduğu iddia edilen Firaz kod adlı teröristin P.'ye ait kamyoneti 20 bin liraya satın aldığı, kamyonetin 3 gün boyunca Bulakbaşı köyünde bulunan bir samanlıkta bombayla yüklendiği, saldırının yapılacağı gün erkenden samanlıkta çıkarılarak saldırı yerine getirildiği öğrenildi.
BOMBAYI PATLATAN PKK'LI GASP ETTİĞİ TRAKTÖRLE AĞRI DAĞI'NA KAÇTI
Yazlık Köyü Muhtarı Musa P.'nin (49) saldırıdan haberi olmasına rağmen olayı gizlediği, güvenlik güçlerine söylemediği belirlendi. Polisleri taşıyan araçların geçişi esnasında bombayı patlatan teröristin ise patlamanın ardından olay yerinden geçen bir köylüye ait traktörü gasp ederek Ağrı Dağı bölgesine kaçtığı öğrenildi.Salih P.'nin "terör örgütüne yardım ve yataklık", Yazlık Köyü Muhtarı Musa P.'nin ise "terör örgütüne destek verme" suçundan Aralık Adliyesi'ne sevk edildi.
Öte yandan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş7.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








