Iğdırlı iş adamları yatırım için şehre geldi


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Iğdır Yatırım Destek Ofisi tarafından Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ve Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliği'ni Yaşatma ve Destekleme Derneği'nin katkıları ile düzenlenen 'Iğdır Yatırım Tanıtım Etkinliği' kapsamında, Türkiye'nin dört bir tarafından ticari faaliyette bulunan 40'a yakın iş adamı Iğdır'a geldi.

Etkinlikte, SERKA tarafından Iğdır'da desteklenen devlet teşvik ve destekleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda konuşan Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak Aydoğdu, Bakanlık tarafından sunulan 6. Bölge destekleri ve Kalkınma Ajansı destekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydoğdu, İran ile artan ilişkilerin, bölgeye yatırım yapılmasını cazip hale getirdiğini, teşvikler kapsamında vergi indirimi, yatırım kredisi faiz desteği, KDV ve gümrük vergisi muafiyeti ile ajans destekleri kapsamında yüzde 50 oranında karşılıksız mali destek verildiğini söyledi.
Aydoğdu, İran'a en yakın OSB'nin Iğdır'da olduğunu, altyapısı hazır OSB'nin yatırımcıları beklediğini ve yer tahsisinin ücretsiz olduğunu vurguladı. Iğdır Organize Sanayi Bölgesi'ni gezen gurbetçi iş adamları daha sonra Iğdır Valisi Davut Haner'i ziyaret etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Iğdırlı iş adamları yatırım için şehre geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER