İğrençliğin bu kadarı...

Türkiye’de tecavüz ve taciz olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Karaman ve Manisa’da yaşanan skandallar sıcaklığını korurken son 24 saat içinde Gaziantep, Bitlis, İstanbul, Adana, Afyonkarahisar ve Bursa’dan gelen haberler, Türkiye’de yaşanan ahlak erozyonunu gözler önüne serdi.

Yurtta akıl almaz taciz skandalı

Video: Arşiv

1) Nizip Mülteci Kampı'nda 30 çocuğa tecavüz edildi

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki yaklaşık 14 bin Suriyeli'nin kaldığı mülteci kampından tecavüz haberi geldi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı Nizip Mülteci Kampı'nda yaşları 8 ile 12 arasında değişen 30 erkek çocuğuna tecavüz edildiği öne sürüldü.

TECAVÜZCÜ TUTUKLANDI

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de ziyaret ettiği Nizip Mülteci Kampı'nda temizlik işçisi olarak çalışan birinin, 30 erkek çocuğa 3 Ay boyunca tecavüz ettiği ortaya çıktı. 

BirGün Gazetesi'nin haberine göre tecavüz olayının askeri personel tarafından kamera kayıtlarıyla tespit edildiği mahkeme tutanaklarına yansıdı. 

Yaşananları kabul eden işçi E.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Milletvekilleri, kendilerinin alınmadığı kampta tecavüzcünün elini konu sallayarak gezmesine  tepki gösterdi.

VEKİLLER KAMPLARA GİREMİYOR

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Türkiye'nin dört bir yanından tecavüz olayları ile ilgili kendilerine bilgiler geldiğini söyledi. 

Karaman ve Manisa'nın Soma ilçesindeki tecavüz olaylarının gündemden düşmeden Gaziantep'te böyle bir olayın patladığını söyleyen Yeşil, “Biz vekil olarak gidip burada inceleme yapamıyoruz, ama tecavüzcü gidip burada tecavüz yapabiliyor” dedi. 

Bu olayın takipçisi olacakları kaydeden Yeşil, CHP'nin Nizip'e, olayı tüm yönleriyle araştırmak için heyet göndereceğini dile getirdi.

AHLAKİ DURUM KAYGI VERİCİ

CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mehmet Gökdağ da “Ülkenin hangi noktaya geldiğini gerçekten kaygıyla izliyoruz. 

Siyasi ekonomik kaygıların yanına şimdi de ahlaki kaygılar eklendi. Ahlaki sıkıntılar hiç kimsenin kabul edemeyeceği seviyeye geldi” tepkisini gösterdi.

Mülteci kampındaki çocukların Suriye'deki karışıklık dolayısıyla Türkiye'ye sığınan misafirler olduğunu hatırlatan Gökdağ, “Hükümet yetkililerinin dünyaya gururla takdim ettikleri kampta çocuklara tecavüz yapılıyor. 

CHP olarak bu olayın üzerine gideceğiz. Yetkililerden, sorumlulardan hesabının sorulması noktasında peşini bırakmayacağız” dedi. 

BİR DEFA OLDU DİYE KAPATILMAMALI

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, son zamanlarda artan bu hadiselerin bütüncül bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi. 

Tecavüz olaylarının pıtırak gibi patlamaya başladığını vurgulayan Akçay, “Bu durumlar çok vahim ve gerçekten kahredici, rezalet bir durum. 

Bir an önce bunların tedbiri alınmalı. Bunların önlenmesi için gereken ne ise bir an önce yapılmalı” dedi. 

SAPIKLIĞA YOL AÇAN ZİHNİYET

Daha önce AKP'lilerin tecavüz olaylarını “bir defa oldu” gibi söylemlerle savuşturduğunu aktaran Akçay, “AKP'nin zihniyetiyle bakınca bir defa olmuş denip kapatılmamalı. 

Bunların zihniyeti adeta sapıklığa yol açan bir durum” diye konuştu.

AFAD İDDİAYI DOĞRULADI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Nizip'teki mülteci kampında 30 çocuğa tecavüz ettiği ileri sürülen E.E ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Olayın doğrulandığı açıklamada, ilk günden beri tedbirlerin alındığı belirtilerek “AFAD olayın tekrarını önleyecek önlemleri almıştır. 

Olaydan etkilenlere yönelik psikolojik destek hizmeti ilk andan itibaren verilmeye başlanmıştır” denildi.

2) Ensar Vakfı'nda ‘9 kadına şantajla tecavüz' iddiası

Karaman'daki Ensar Vakfı'na ait evlerde patlak veren cinsel taciz olayının bir benzeri Bitlis Ensar Vakfı'nda yaşandı. 

İddialara göre, vakıf gönüllüsü din kültürü öğretmenleri, vakfı evlerinde kalan kadınlara şantajla tecavüz etti. 

SADECE 3 KADIN ŞİKAYETÇİ OLDU

Yurt gazetesinin haberine göre, imamlıktan istifa ederek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Din Kültürü öğretmeni olarak atanan O.S. ve M.Ö., Ensar Vakfı'na ait çeşitli evlerde kalan 9 kadınla baskı ve şantaj ile zorla birlikte oldu. 

Baskı nedeniyle birçok kadın şikâyetçi olmazken, skandalı 2 kadın Bitlis Hersan Karakolu'na, 1 kadın da Mustafa Yeter Karakolu'na giderek kendilerine zorla tecavüz edildiğini belirterek şikayetçi olması ortaya çıkardı. 

Halen Tatvan Selahaddin Eyyubi Ortaokulu'nda çalışan ve Ensar Vakfı'na yeni atanan memur ve öğrencileri vakfa yerleştirmekle görevli M. Ö'nün vakıf üzerinden, kadınları kendi kiraladığı evlere aktardığı, ilişki görüntüleri üzerinden şantaj yaptığı kadınları kendisi ve başka kişilerle ilişkiye girmeye zorladığı belirtildi.

ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR

Fatih Ortaokulu'na atandıktan sonra M.Ö. ile tanışan P.K isimli kadın, bir süre sonra M.Ö'nün telkinleri ile vakfa ait evlerde kalmaya başladı. 

Kendisini şantaj ve tecavüz bataklığının içinde bulan P.K. kendisinin ilişki anındaki görüntülerini kaydettiğini öğrendiği M.Ö'nün şantajları sebebiyle kiraladığı başka daireye taşındı. 

P.K., sonrasında birçok kişiyle ilişkiye zorlandı. M.Ö'nün, P.K'yı ve bu şekilde kandırdığı diğer kadınları, AKP Bitlis İl Teşkilatı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ve Bitlis'e ziyarete gelen bürokratların da aralarında birçok kişiyle cinsel ilişkiye zorladığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve güvenlik birimlerine birçok şikâyet ve ihbarda bulunulduğu ancak, bu şikayetlerin tamamın sümenaltı edildiği öne sürüldü. 

Hersan Karakolu ve Mustafa Yeter Karakolu'na yapılan ihbarların da imha edildiği iddia ediliyor.  

3) Emniyet müdürüne taciz soruşturması

Adana'da Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü H.B., 17 yaşındaki kıza makam odasında cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile açığa alındı. 

Kimliği gizli tutulan 17 yaşındaki kız, sorunları nedeniyle ailece görüştükleri Şube Müdürü H.B'den yardım istemek amacıyla ziyaretine gitti.

H.B., genç kıza makam odasında istismarda bulundu. Genç kız bunu ailesine anlattı. Ailenin Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurusu sonucu hakkında adli soruşturma açılan H.B, görevden uzaklaştırıldı. 

4) Müdür yardımcısı 5 öğrenciye cinsel saldırıda bulundu

İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki bir lisede müdür yardımcısı olarak görev yapan S.A. hakkında 5 erkek öğrenciye yönelik “Cinsel saldırı” ve “Cinsel istismar” suçlarından toplam 125 yıl hapis istendi.

Bağcılar'daki A. N. B. Anadolu Teknik Lisesi'nde öğretmenlik yapan S.A, 2011 yılında 11 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. 

Yapılan yargılama sonucu delil yetersizliğinden 5 Kasım 2015'de beraat eden S.A., aynı okulda müdür yardımcısı olarak yeniden görev yapmaya başladı. 

5 lise öğrencisinin 2016 yılı başlarında şikayet üzerine başlatılan soruşturmada S.A, 30 Mart'ta Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

Hazırlanan iddianamede S.A'nın, “Cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından toplam 125 yıla kadar hapsi istendi.

5) Hademe, kız öğrenciye istismardan tutuklandı

Afyon'un Sinanpaşa ilçesindeki bir okulda temizlikçi olarak çalışan Selçuk Y, 7 yaşındaki kız öğrenciye cinsel istismardan tutuklandı. 

Selçuk Y, İŞKUR aracılığıyla iş başı yaptığı İstiklal İlkokulu'nundaki ilk gününde mesai bittikten sonra çocuk parkında oynayan öğrencilerden N.I'nın tuvalet ihtiyacı için girdiği okulun kapısını kilitledi. 

İşitme ve konuşma engelli olan N.I'ya cinsel istismarda bulunan Selçuk Y, kızın durumu ailesine bildirmesi üzerine gözaltına alındı. Olayı itiraf eden Selçuk Y, tutuklandı.

6) Sevgi Evleri'ndeki çocuklara cinsel istismar

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Sevgi Evleri'ndeki yaşları 3 ila 7 arasında değişen çocuklara cinsel istismarda bulunulduğunu iddia etti. 

Aydın, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı yaptığı konuşmada Bursa Sevgi Evleri'ndeki bazı görevlilerin kendisine ulaşarak küçük yaştaki kızlara cinsel istismarda bulunulduğu yönündeki bilgileri paylaştı. 

Olayın duyulmasından sonra iki görevlinin gözaltına alındığı, bunlardan birinin de halen sorgulandığı, diğerinin ise serbest bırakılma durumunun bulunduğunu belirten Erkan Aydın, şunları söyledi:

100 ÇOCUK VAR

 “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın harekete geçmesini talep ediyorum. 

Diğer yandan Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün büyük bir soruşturma açmasını istiyorum. 

Çocuklara yönelik suçların hepsinin daha fazla üstüne gitmemizin gerektiğini bir kez daha vurguluyorum.” 

Bursa'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı sevgi evlerinde 100'e yakın çocuk koruma altında bulunuyor.

KIZ ÖĞRENCİLERİNE MAFYA ÜZERİNDEN KORKUNÇ TUZAK

Twitter fenomeni Fuatavni iki şok iddiada bulundu.

Hizmet Hareketini, terör örgütü PKK ile irtibatlı göstermek ve sözde silahlı terör örgütü kategorisine sokabilmek için önce Şanlıurfa, sonra da Mersin'de düzenlenen kumpasların çökmesi sonrası yeni kirli tezgahların planlandığını yazdı. 

“Terörize edemedikleri Cemaat'i terör örgütü gibi gösterme işini çetelere havale ettiler. 

Kirli kumpaslar hazırlanıyor” diyen Fuatavni, çete ve mafyanın kirli eylemlerde kullandıkları silahların Cemaat ile irtibatlı kişilerin arabalarına ve kurumlarına gizlice bırakılacağı ve sonra da polise ihbar edileceği bilgisini verdi.

ENSAR'IN İNTİKAMI ALINACAK

Fuatavni, AKP'ye yakın bazı vakıflarda, AFAD'ın mülteci kamplarında yaşanan ve kamuoyunda büyük tepki toplayan tecavüz olayları ile son dönemde ortaya çıkan cinsel istismar skandallarını kapatmak için “Çete ve Mafyanın” kız öğrencilerinin kaldıkları evlere ve yurtlara musallat edileceği iddiasında bulundu.

Fuatavni “Çetecileri kız öğrencilerin kaldıkları evlere, yurtlara musallat etmeyi planlıyor. ‘Ensar'ın intikamını böyle alacağız' diyor” ifadesini kullandı.

<< Önceki Haber İğrençliğin bu kadarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER