İhale yolsuzluğu operasyonunda 35 kişi adliye sevk edildi, Özcan aranıyor


MERSİN (CİHAN)- Mersin'de eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın arandığı, oğlu ve iki kardeşinin de aralarında bulunduğu 50 kişinin gözaltına alındığı 'ihaleye fesat karıştırma' operasyonunda 35 kişi adliye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye çıkarılması sırasından yakınları tepki gösterdi. Operasyonun siyasi olduğunu savunun yakınları "Bütün hırsızlar dışarıda iken neden siz?" diye bağırdı. 15 kişi ise emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimine yönelik 2 gün önce 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla operasyon yapmıştı. Başta Mersin olmak üzere İstanbul, Ankara ve Adana'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda CHP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan yerinde bulunamazken Özcan'ın oğlu İlker ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın aralarında bulunduğu belediyenin eski üst yönetimi ve belediyeden ihale alan firma temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Özcan'ın halen arandığı operasyonda gözaltında bulunan 35 kişi adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolü için Çevik Kuvvet'e ait otobüslerle Mersin Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık kontrolü sırasında Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan babasının nerede olduğuna dair gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Özcan döneminde Büyükşehir Belediyesi'nin Fen İşleri Daire Başkanlığını yapan Abbas Sayılır ise yolsuzlukla suçlandığını soran gazetecilere "Onu devlet bilir sen bilemezsin" cevabını verdi.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi sırasında yakınları tepki göstererek operasyonun siyasi olduğunu savundu. Yakınlarından biri ise "Bütün hırsızlar dışarıda iken neden siz?" diye bağırdı. CİHAN
<< Önceki Haber İhale yolsuzluğu operasyonunda 35 kişi adliye sevk edildi,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER