İHH Başkanı'ndan flaş sözler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 8 2016
Hükümetin dış politikasını yerden yere vuran İHH Başkanı Yıldırım, Mavi Marmara davası ile ilgili devlet içinde İsrail lehine çalışanlar olduğunu savundu.

İnsani Yardım Vakfı’ndan (iHH), Mavi Marmara ile alakalı şok bir çıkış geldi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, AKP hükümetinin dış politikasını yerden yere vurdu. Yıldırım, İsrail’le iş yapan Müslümanları eleştirdi. İHH Başkanı, 'devlet içinde İsrail lehine çalışanların' olduğunu da iddia etti.
“Yerlere atılan Kur’an-ı Kerim bizim, fakat demek ki İsrail’le ticaret yapan Müslüman tüccarların değilmiş” diyen İHH Başkanı, İsrail’le yapılan ön anlaşma çerçevesinde gündeme gelen doğalgaz işbirliğine de değinerek, “Doğalgaz anlaşmalarının el altından yapılması, birtakım şirketlerin bu anlaşmaların içinde yer alması, bazı bürokrat ve siyasilere ortaklıklar teklif edilmesi, ortaklıkların kapalı kapılar ardında kurulması, ticaret hacminin artması… Bütün bunlar İsrail’e şunu söyletiyor: ‘Biz istediğimizi parayla satın alabiliriz.’ Yerlere atılan Kur’an-ı Kerim bizim fakat demek ki İsrail’le ticaret yapan Müslüman tüccarların değilmiş diyorum.” diye konuştu.
TÜRKİYE MAVİ MARMARA İÇİN CEZA MAHKEMESİNE BELGE GÖNDERMEDİ
İHH’nın Mavi Marmara olayını Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taşıdığını, mahkemenin davayı kabul ettiğini söyleyen İHH Başkanı Yıldırım; Türkiye’nin mahkemenin istediği ve “İsrail’in ceza almasına neden olacak” belgeleri göndermediğini de söyledi.
Bülent Yıldırım “Ne yazık ki Türkiye’nin bazı bürokratları yetkilileri ikna ederek UCM Türkiye’den bilgi ve belge istemesine rağmen bu bilgi ve belgeyi göndermediler. Türkiye bilgi ve belge gönderseydi, bu mahkemedeki ifadeleri gönderseydi burada mesela kasten adam öldürme dedi, ki 10 kişi öldü. Ama 60 kişiden fazla yaralama vardı. Esaret ne kadardı? 700 kişiydi. Bütün bu ifadeler Türkiye mahkemelerinden oraya gitmiş olsaydı mağdur olan kişilerin sayısının çokluğundan dolayı UCM İsrail’i mahkûm edecekti. Türkiye’de birileri İsrail lehine çalışarak UCM’ye bu bilgi ve belgeyi göndertmedi.” diye konuştu.
DIŞ POLİTİKAYI
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi9.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!10.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







