İhraç edilen savcı Mehmet Yüzgeç: Soruşturma ve ihraç kararı yok hükmündedir


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Cumhuriyet Savcılığı'ndan ihraç ettiği Mehmet Yüzgeç hakkında yürüttüğü soruşturmada, herhangi bir suç unsuru olmadığını tespit edip kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Mehmet Yüzgeç, "HSYK tarafından soruşturma izni verilmediği halde Adalet Bakanı tarafından re'sen soruşturma emri verildiğinden; yapılan soruşturma ve ihraç kararı yok hükmündedir. Birileri bütün çiçekleri yolmaya çalışsa da adalet ve hukuk baharının gelişini engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

HSYK 2. Dairesi, 17-25 Aralık soruşturmalarını başlatan savcılardan Mehmet Yüzgeç'i "Kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar verdikleri" gerekçesiyle meslekten ihraç etmişti.

HSYK'nın kararını sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından duyuran Mehmet Yüzgeç, soruşturmada peşinen suçlu ilan edilerek masumiyet karnesi ve lekelenmeme hakkının ihlal edildiğini, adil yargılama hakkına uyulmadığını söyledi.

Hakkındaki suçlamaların dayanağı olan tüm bilgi ve belgelerin tam ve zamanında verilmediğini, usuli hak ve güvenceler korunmadığını anlatan Yüzgeç, "Hakkımda verilen disiplin cezası demokratik toplum düzenin gereklerine uygun ve ölçülü olmamıştır. Uzaklaştırma ve meslekten ihraç kararı veren HSYK 2. Dairesi Başkan ve birkısım üyelerinin tarafsızlığı ve bağımsızlığı ortadan kalkmıştır. Yargısal faaliyet kapsamında vermiş olduğum kararların HSYK tarafından soruşturmaya konu edilmesi evrensel hukuk ilkelerine aykırıdır. HSYK tarafından soruşturma izni verilmediği halde Adalet Bakanı tarafından re'sen soruşturma emri verildiğinden; yapılan soruşturma ve ihraç kararı yok hükmündedir. Birileri bütün çiçekleri yolmaya çalışsa da adalet ve hukuk baharının gelişini engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İhraç edilen savcı Mehmet Yüzgeç: Soruşturma ve ihraç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER