İhracat Eylül‘de yüzde 19,8 geriledi
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 1 2015
Paylaş
X Post
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Eylül ayı ihracat verilerini Adana'da açıkladı.

Buna göre Eylül'de ihracat, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 19,8 gerileyerek 10 milyar 613 milyon dolar oldu.
Senenin 9 ayında da yüzde 10 gerileme ile 106 milyar 287 milyon dolar ihracat yapıldı. Bu dönemde parite nedenli 9,7 milyar dolara yakın kayıp yaşandı.
Eylül ayında en büyük ihracatı, 1,9 milyar dolarla otomotiv sektörü yaptı. Onu 1,4 milyar dolar ile giyim ve 1,1 milyar dolar ile kimyevi maddeler sektörleri takip etti.
CHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgür Özel, Akın Gürlek'e 150 bin TL ödeyecek!2.AKP Genel merkezinde görünmüşlerdi! AKP'ye katıldılar! Rozetlerini Erdoğan taktı!3.AKPM panelinden Türkiye’ye sert uyarı: “AİHM kararları uygulanmazsa yaptırımlar kaçınılmaz olabilir”4.NATO akreditasyon krizi için açıklama yaptı5.İşte detaylar! Altın neden 4 bin doların altına indi ?
6.NATO gözaltıları tutuklamaya dönüştü!7.Yakıt krizi derinleşiyor: Rus petrol ürünlerine büyük darbe8.Altında ne yatıyor? CHP'li belediye başkanları bir bir AKP katılıyor!9.İki büyük depremin ardından Venezuela'da ölü sayısı artıyor: 164 ölü, can kaybı artabilir uyarısı10.NATO gözaltılarında tutuklanan sayısı 103 oldu

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

KEMAL GÜLEN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER











