İhracatçı: Yüzde 3 büyüme hedefini geçeceğiz


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan yüzde 3 büyüme hedefinin geçileceğini vurguladı.

Büyükekşi, Türkiye'nin ihracata önem vererek merhale alacağına ve hedeflerini yakalayacağına da işaret etti.

Mehmet Büyükekşi, üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili bir açıklama yaptı. Büyükekşi, açıklamada şunları ifade etti:

"Türkiye senenin üçüncü çeyreğinde yüzde 4; 9 ayında ise yüzde 3,4 büyüdü. Bu rakamlar bizim dilediğimiz rakamların altında ama dünya ele alındığında Türkiye'nin büyüme temposunu artırarak devam ettirmesini anlamlı buluyoruz. Türkiye ekonomisinin bu senenin tamamı için büyüme tahmini yüzde 3 civarında. Fakat rakamlar bunu geçeceğimize işaret ediyor. Bizim de ihracatçılar olarak öngörümüz 2015'in tamamı ile ilgili yüzde 3 büyüme rakamını aşacağımız yönünde. Türkiye'nin ihracat odaklı büyümeye önem vererek hedeflerini yakalayacağı kanaatindeyiz.

Üçüncü çeyrekte net ihracatın büyümeye katkısının çok ufak da olsa olumlu olmasına memnunuz. Dördüncü çeyrekte de net ihracatın büyümeye katkısının daha da artmasını umuyoruz.

İhracatçı Eğilim Anketimizin bulguları da Türkiye'nin yeni büyüme modeline gerek duyduğunu ortaya koydu. Ankette Türkiye'nin yeni bir büyüme modeline gerek olduğuna kanaat getiren ihracatçıların oranı yüzde 84 oldu. Bu modelin de 'inovasyon ve katma değer odaklı, bilişim rekabetine göre kurgulanması' ihracatçıların yüzde 56'sı tarafından vurgulandı."
CİHAN
<< Önceki Haber İhracatçı: Yüzde 3 büyüme hedefini geçeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER