IŞİD'i haber yapan gazeteci Fatih Ergin gözaltına alındı

Yeniçağ Gazetesi İnternet Haber Müdürü Fatih Ergin gece saatlerinde gözaltına alındı. Ergin, gelişmeyi kişisel hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.
Ergin'in gözaltına alınma gerekçesine ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmadı.
"IŞİD" PAYLAŞIMLARI MI NEDEN OLDU?
Öte yandan sosyal medyada Ergin'in dün Yalova'da polis ve IŞİD arasında saatlerce süren, 3 polisin şehit olduğu çatışmaya ilişkin yaptığı paylaşımlar sebebiyle olabileceği değerlendiriliyor.
"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci-yazar Fatih Ergin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ergin hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanırken, haftada bir gün imza atmasına karar verildi.
Ergin'in bu konuda yaptığı bazı haberlere erişim engeli de getirilmişti.
Ergin'in söz konusu paylaşımlarından bazıları şöyle:
"Yıllardır Türkiye'deki IŞİD yapılanmasını anlatıyorum. Haberlerime, hesabıma erişim engeli geliyor! Sonuç: Yalova'da 3 polis şehit! Türkiye'de Mekteb-i Furkan, Yalova'da ise Ahlak ve Sünnet Dergisi adıyla yapılanan, taban oluşturan IŞİD için Türkiye çoktan güvenli bölge oldu!."
"Yalova'da IŞİD ile yaşanan çatışmada şehit olan polislerimizden Turgut Külünk, emekliliği gelmesine rağmen yüksek lisans yapan kızı için emekliliğini ertelemiş. Kaymakam olma hedefi bulunan kızını görev sahibi yaptıktan sonra emekli olacağını söylemiş. Işıklarda uyusun.."
ADLİ KONTROLLE SERBEST
Geceyi İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün nezaretinde geçiren Ergin, sabah saatlerinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, ardından savcılık tarafından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.
"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci-yazar Fatih Ergin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ergin hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanırken, haftada bir gün imza atmasına karar verildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








