IJA’dan Tuğrul Özşengül açıklaması: Gazeteciler ağır çekimde ölüme mahkum ediliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 2 2022
Almanya'da sürgün gazetecilerin kurduğu International Journalist Association, Silivri cezaevinde kalp krizinden hayatını kaybeden akademisyen ve gazeteci Tuğrul Özşengül'le ilgili açıklama yaptı. IJA, "Çok sayıda gazeteci aynı şekilde, sadece düşüncelerinden dolayı hücrelerde tutulmakta ve ağır çekimde ölüm cezasına maruz bırakıldı. Tüm gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı." dedi.
IJA, 26 Ağustos 2016’dan beri tutuklu olduğu Silivri Cezaevinde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden akademisyen ve gazeteci Şükrü Tuğrul Özşengül hakkında açıklama yaptı.
Özşengül’ün 2016’da gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Özşengül, Samanyolu televizyonunda program yaptığı, samanyoluhaber.com’da yazılar yazdığı ve tweet attığı için “darbe yapmak suretiyle anayasal düzeni değiştirmekle” suçlanmış ve ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmıştır. Yargıtay’ın darbe suçunun sabit olmadığı gerekçesiyle verdiği bozma kararı sonrasında bu defa da silahlı terör örgütü üyeliğinden cezası 12 yıl hapse çevrilmiştir. Yargıtay savcısının bu cezaya da itiraz etmiş olmasına rağmen tahliye edilmemekte direnilmiştir.
“GAZETECİLER BİR AN ÖNCE SALIVERİLMELİ”
Merhum Özşengül, 2 yıl önce geçirdiği açık kalp ameliyatına rağmen cezaevinin sağlıksız şartlarında tutulmakta ısrar edilerek ölmeye terk edilmiştir. Çok sayıda gazeteci aynı şekilde, sadece düşüncelerinden dolayı hücrelerde tutulmakta ve ağır çekimde ölüm cezasına maruz bırakılmaktadır.
IJA olarak talebimiz, hem Türkiye’de hem dünyada tek görevleri halkı bilgilendirmek olan tüm gazetecilerin bir an önce salıverilmeleridir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


