İki bankaya rekor ceza
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 29 2020
Ekonomik krizi bankalara zorla kredi tahsis ettirerek aşmaya çalışan hükûmete en büyük destek Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan geldi!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 1 Mayıs'tan itibaren uygulanan Aktif Rasyosu'na (AR) dair ilk cezaları kesti.
Haziran ayında BDDK'nın istediği rasyoyu tutturamadığı gerekçesi ile HSBC ve Albaraka Türk Katılım Bankası para cezasına çarptırıldı.
BDDK'nın HSBC'ye kestiği cezanın 180 milyon TL civarında olduğu öğrenilirken, banka genel müdürünün Ankara'da temas halinde olduğu belirtiliyor. Söz konusu ceza geçen yıl 469,9 milyon TL kâr açıklayan bankanın kârının yaklaşık yüzde 40'ına tekabül ediyor.
ŞEKERBANK KIL PAYI KURTULDU
Albaraka Türk Katılım Bankası'na kesilen ceza tutarı hakkında ise tutar telaffuz edilmiyor.
Bankacıların Bloomberg HT'ye verdiği bilgiye göre Şekerbank ise rasyoyu kıl payı tutturarak ceza almaktan kurtuldu.
BDDK bankaların aktif rasyolarını haftalık olarak takip ediyor ve dört haftanın ortalamasında AR formülünde konvansiyonel bankaların 100'ün altında, katılım bankalarının ise da 80'in altında kalmasını istemiyor.
BDDK, nisan ayında açıkladığı ve 1 Mayıs itibarıyla uygulamaya konulan AR formülü ile bankaları daha fazla kredi vermeye ya da menkul kıymet almaya zorluyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







