Üç farklı ilde polise saldırı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Uluyol Polis Karakoluna el yapımı bomba atıldı. Bitlis'te polise mayınlı tuzak uzaktan kumandayla patlatıldı.

Üç farklı ilde polise saldırı!

Ağrı'da olayda ölen ve yaralanan olmazken, polis otomobille kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için helikopter destekli operasyon başlattı. 

Olay, saat 22.45 sıralarında meydana geldi. Uluyol Polis Karakolu'nun arka kısmına araçla gelen PKK'lı teröristler el yapımı 2 bomba atıp olay yerinden kaçtı. Atılan bomba büyük bir gürültü ile patlarken, olayda ölen ve yaralanan olmadı. Çevredeki bazı binaların camlarının kırıldığı patlama sırasında bir şarapnel parçası karakol yakınındaki fırının içine düştü. Olay yerine özel harekat ekipleri sevk edilirken, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için helikopter destekli operasyon başlatıldı. 

Bitlis'in Tatvan ilçesi'nde ise, zırhlı polis aracının geçişi esnasında köprüye döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırı, saat 00.15 sıralarında ilçenin Kültür Mahllesi'ndeki Feribot İşletme Müdürlüğü yakında bulunan ve tren raylarının da bulunduğu köprüde yaşandı. Devriye görevi yapan terörle mücadele şubesi ekiplerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından köprünün altına döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada can kaybı ve yaralanma olmazken, köprüde hasar meydana geldi. Çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği bölgede kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Kırıkkale'de polis memuru Mehmet Yılmaz (41) evine gitmek için otomobilini park ettiği sırada maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Polis memurunun ayaklarına 8 kurşunun isabet ettiği saldırının terör saldırısı olmadığı açıklanırken, yaralı polis hastaneye kaldırıldı. 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesinde görevli polis memuru Mehmet Yılmaz saat: 01.00 sıralarında Millet Bulvarı üzerinde bulunan evine gitmek için otomobilini park ettiği sırada maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Her iki ayağına toplam 8 kurşun isabet eden Mehmet Yılmaz, ambulansla Kırıkkale Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi altına alındı.

Olay sonrası hastaneye gelerek, yaralı polis memurunun durumu hakkında bilgi alan Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, “Kesinlikle siyasi bir durum yoktur. Müdürlüğümüzde görevli polis memurunun her iki ayağından tabanca kurşunu ile yara almıştır. Kanatimizce özel bir durum var olarak gözüküyor. Şüphelilerin yakalanması konusunda ekiplerimiz yoğun bir çalışma yapmaktadır. Kısa zamanda durum aydınlanacaktır" dedi.


DHA
<< Önceki Haber Üç farklı ilde polise saldırı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER