İki gece üç gündür tampon bölgede!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 13 2019
Türkiye'nin sınır dışı ettiği IŞİD üyesi Muhammad Darwis Bassam'ı (39) Yunanistan da kabul etmedi. Bassam üç gündür iki ülke arasındaki tampon bölgede bekliyor.
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda askeri harekât esnasında yakalayarak Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a sınır dışı ettiği IŞİD üyesi Muhammad Darwis Bassam (39) üç gündür iki ülke arasındaki tampon bölgede bekliyor.
Suriye'de yakalan Bassam, İstanbul Göç İdaresi'nden 11 Kasım'da sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirilmişti.
YUNANİSTAN KABUL ETMEYİNCE ARADA KALDI
Ürdün uyruklu ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olan Bassam'ın Yunanistan'a gitmek istediğini bildirmesi üzerine, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a sınır dışı edilmişti.
Ancak Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunanlı görevliler, teröristi kabul etmeyerek yaya olarak geri gönderdi. Türkiye'nin de kabul etmediği Bassam, iki ülke arasındaki tampon bölgede kaldı.
Bassam dün akşam saatlerinde Yunanistan'a giriş yapmak için ikinci kez Kastanies Sınır Kapısı'na gitti. Yunanlı görevliler ise bu kez teröristin elinde bulunan seyahat belgesine 'ülkeye giremez damgası' vurdu. Ardından da yeniden geri gönderdi.

Tampon bölgede iki gece üç gündür bekleyişini sürdüren Bassam, Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki görevliler tarafından alındı.
BU SABAH YENİDEN TAMPON BÖLGEYE BIRAKILDI
Geceyi araçta geçirerek beslenme ihtiyacı karşılanan Bassam bu sabah saatlerinde yeniden tampon bölgeye konuldu.
Bassam'ın bekleyişi 3'üncü gününde sürerken, Pazarkule Sınır Kapısı'nda alınan güvenlik tedbirleri de devam ediyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


