İki göçmen kadın öğretmen Malta’da tutuklandı, çocukları geçici bakıma alındı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 29 2021
15 Temmuz sonrasında Türkiye'den ayrılmak zorunda bırakılan iki Türk kadın öğretmen, Yunanistan'dan Belçika'ya geçmek üzere gittikleri Malta'da sahte seyahat belgeleri kullandıkları gerekçesiyle altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Öğretmenlerin küçük çocukları Malta çocuk esirgeme kurumuna gönderildi.
Ülkelerinden çıkmak zorunda kalan iki Türk kadın öğretmen, sahte seyahat belgeleri kullandıkları gerekçesiyle Çarşamba günü Malta’da altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Öğretmenlerin küçük çocukları Malta’da çocuk esirgeme kurumunda geçici bakıma alındı.
Times of Malta gazetesi mahkemede yaşananları özetle şu şekilde aktardı:
“Sahte seyahat belgesi kullanmak suçlamasıyla havaalanında gözaltına alınan 27 yaşındaki Rabia Yavuz ve 29 yaşındaki Muzekka Deneri hakim karşısına çıktı. İki tercümanın yardımıyla kadınlar, bilerek sahte seyahat belgesi kullandıklarını kabul ederek, belgelerin sahte olduğunun farkında olduklarını doğruladılar.
Avukatları Christopher Chircop, cezaya ilişkin sunumlarında, her iki annenin de 2016’daki başarısız darbe girişiminden sonra yurtlarından kaçmak zorunda kalan ve Yunanistan’a sığınan öğretmenler olduğunu açıkladı. Yunan makamları tarafından ülkelerine geri gönderilmemek için anneler, iki ve dört yaşlarındaki çocuklarına daha iyi bir yaşam sunma umuduyla Belçika’ya gitmeye çalıştılar. Avukat, af talebinde bulunurken, bunun diğerlerinden farklı, özel bir durum olduğunu vurguladı. Yabancı bir ülkede annelerinden koparılıp dil ??engeli ve tanıdık olmayan geleneklerle karşı karşıya kalırlarsa, çocuklarının travma yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
Sunumları dinledikten sonra mahkeme, anneleri kendi kabulleri üzerine suçlu ilan etti ve her birini altı ay hapis cezasına çarptırdı. Karar, kadınların küçük oğulları tarafından sürekli feryatlar eşliğinde verildi. Savcılık mahkemeye, annelerinin bir hapis cezasına çarptırılması durumunda ilgili kurum yetkililerinin çocuklara bakmak için mahkeme salonunun dışında beklediklerini bildirdi. Sonuç onlara Türk
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


