İki gözü doğuştan görmeyen Simay bebek ameliyat için yardım bekliyor

İki gözü doğuştan görmeyen Simay bebek ameliyat için yardım bekliyor

Balıkesir'de doğuştan göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığı bulunan 8.5 aylık Simay Başer, sağlığına kavuşmak için kendisine uzanacak yardım eli bekliyor. Bir gözü hiç görmeyen, bir gözü çok az gören Simay bebeğin tekrar görebilmesi için bir dizi ameliyat gerekiyor. Pazarcılık yapan babası Anıl Başer, bazı sanatçıların desteği ile ilk ameliyatı yaptırdıklarını belirterek, başvurdukları kapıların yüzlerine kapandığı söyledi. "Simay bebek Türkiye'ye ağır mı geliyor?" diye gözyaşlarına hakim olamayan babaannesi Nurcan Başer ise, "2 milyon Suriyeli, Somali geldi ülkemize onlara bakılıyor. Simay bebeğe mi bakılamıyor? Başbakan, "Herkes konuşur AK Parti yapar.' diyor. O zaman AK Parti bir şeyler yapmak istiyorsa bizim çocuğumuzun gözlerine yardımcı olsun. Torunumun gözlerinin açılmasını istiyorum." diyerek tepki gösterdi.

Balıkesir'de yaşayan Gülşah ile Anıl Başer çiftinin 8.5 aylık kızları Simay, göz tansiyonu rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Çiftin ilk çocuğu olan Simay, 36 haftalık olarak erken doğum sonucunda hayata gözlerini açtı. Anne ve babası, bebeklerini kucağa aldıktan 45 gün sonra gözlerinde bir bozukluk olduğunu farketti. Bunun üzerine Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Doktorlar, Balıkesir'de yapılacak bir şey olmadığın belirterek, bebeği Bursa'ya sevketti. Bursa'da 20 gün hastanede yatan Simay, ilk ameliyatını burada oldu. Daha sonra İstanbul'da, hayırseverlerin desteği ile 26 bin lira tutarında ikinci bir ameliyat olan bebeğin, gözüne AB'den gelecek bir silikon parça takılacak, ardından kornea nakli yapılacak. Zamana karşı yarışan aileninse maddi imkânsızlıklar yüzünden eli kolu bağlı.

Anıl Başer, 2013 Ekim ayında düğünleri olduğunu belirterek, Simay'ın 2014 Ağustos ayında dünyaya geldiğini söyledi. Doğumdan 45 gün sonra kızının gözlerinde bir beyazlık farkettiğini belirterek, "Bunun üzerine Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne muayene için gittik. Bizi direkt Bursa'ya sevk ettiler. Bursa'da bir ameliyat oldu ve 20 gün yattı. Daha sonra İstanbul'a gittik. Burada da yedi sekiz hastanede doktorlarla görüştük. Hepsi bizi bir isme yönlendirdi. O isimle görüştük, bizden ameliyat için 26 bin lira istedi. Biz de bazı ünlü kişilerin desteğiyle ilk ameliyatı yaptırdık. Şimdi bir ameliyat daha olması gerekiyor. Gözüne, Amerika'dan gelecek olan silikon bir parça takılacak. Bu ameliyat gözünün açılması için değil, ileride kornea nakli için altyapı oluşturmak için." dedi.

'MART AYINDA AMELİYAT OLMASI GEREKİYORDU'

Balıkesir'de babasıyla birlikte pazarcılık yapan baba Anıl Başer, maddi imkânlarının kısıtlığı olduğunu belirterek, elinden başka bir şey gelmediğini söylüyor. Belediye, valilik ve kaymakamlığa yardım için başvurduklarını ifade eden baba, hiçbir yerden olumlu sonuç alamadıklarını aktarıyor. Yardım için başvurdukları kurumların sürekli birbirlerine yönlendirdiğini, çaresiz kaldıklarını belirtiyor. Kızının sol gözünün hiç görmediğini, sağ gözününse çok az gördüğünü ifade eden baba, ameliyatı geçen mart ayında yaptırmaları gerektiğini ancak maddi imkânsızlıklar sebebiyle yaptıramadıklarını dile getiriyor: "Çok geç kaldık. Bulamadık hiçbir yerden. Başvurmadığımız yer kalmadı. En geç 10 gün içinde ameliyat olması gerekiyor."

Gülşah Başer de çocuğunun görmesi için hayırseverlerden yardım beklediklerini belirterek, "Eşim pazarcı, evimiz kira. Çocuğumun masrafları çok yüksek. Bağ-Kur'umuz var ama hiç ödeyemedik. Biz nasıl görüyorsak, çoğumunun da görmesini istiyorum." diye konuştu.

'HERKES KONUŞUR, AK PARTİ YAPARSA BİZE YARDIM ETSİN'

Gözyaşları içinde çaresizliklerini anlatan babaanne Nurcan Başer ise torununun rahatsızlığı başladığı günden beri gözüne uyku girmediğini belirterek, "Çalmadığım kapı kalmadı. Gittiğim bütün kapılardan boş döndüm. Büyükler şimdi oy için bizden destek istiyorlar. Biz de onlardan destek istiyoruz. Başbakan, 'Herkes konuşur, AK Parti yapar.' diyor. O zaman AK Parti bir şeyler yapmak istiyorsa bizim çocuğumuzun gözlerine yardımcı olsun. Bizim fazla vaktimiz yok. Yeterince vakit kaybettik. Torunumun gözlerine baktıkça içim acıyor. Deseler ki gözlerini verir misin, hiç düşünmem, bir saniye bile düşünmem. Bunun çaresi var ama elimiz kolumuz bağlı. Birçok kişi, gittiğimiz kapılarda, bizimle alay eder gibi konuşuyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer siyasi parti liderlerine sesleniyorum, Suriye'den, Somali'den gelenlere sahip çıkılıyor, Simay bebeğe mi bakılamıyor? Simay bebek, Türkiye'ye ağır mı geliyor? Yardım edecek herkesten Allah razı olsun şimdiden." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İki gözü doğuştan görmeyen Simay bebek ameliyat için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER