İki haneye daha ateş düştü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yaptığı ihraçlar ve keyfi tutuklamalar iki haneye daha ateş düşürdü. 20 aydır Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan beden eğitim öğretmeni Yusuf Paçacı (39) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 4 aydır Isparta E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Bekir Bıçakçı da cezaevi banyosunda düşerek beyin kanaması geçirmişti. Bıçakçı kaldırıldığı hastanede vefat etti. Ailelere reva görülen insanlık dışı muameleyi Bold Medya'da Sevinç Özarslan kaleme aldı.

SHABER3.COM

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru ve tutuklu öğretmen Yusuf Paçacı hayatını kaybetti. Ne dirisini ne ölüsünü ailesine göstermediler. KHK'lı eşi bugün kocasını son yolculuğuna uğurluyor.

20 aydır Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan beden eğitim öğretmeni Yusuf Paçacı (39) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

DURUMU KRİTİK OLDUĞU HALDE GÖRMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

16 Nisan 2019 Salı günü öğlen saatlerinde cezaevinde rahatsızlanan Paçacı, Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hemen ameliyat edildi. Haberi alır almaz eşi, kızı, ağabeyi ve arkadaşları hastaneye geldi. 

Doktor "Durumu çok kritik, her şeye hazırlıklı olun" demesine rağmen ailesinden hiç kimsenin hastayı son kez görmesine müsaade edilmedi. İzin almak için Batman Adliyesi'ne koşturan aile vefat haberini burada aldı.

Tekrar hastaneye dönüp eşinin cenazesini görmek isteyen Selda Paçacı'ya yine izin verilmedi. "Ne dirisini gösteriyorsunuz, ne ölüsünü, biz ne yapacağız ki..." serzenişlerine rağmen "Savcı gelip görmeden, incelemeden size gösteremeyiz" cevabı verildi.



Selda-Yusuf Paçacı ve kızları 14 yaşındaki Semranur'un bir açık görüş sırasında çekilen son fotoğraflarından...

NİÇİN İZCİLİK FAALİYETİ YAPIYORSUN? DİYE SORGULANDI

Aslen Erzincanlı olan Yusuf Paçacı, 20 yıldır Batman'da yaşıyor ve Batman Cumhuriyet Lisesi'nde öğretmenlik yapıyordu. 

Önce ilkokul öğretmeni olan Paçacı sonra branş değiştirip beden eğitimi öğretmeni olmuştu. İzcilik konusunda faal ve uzman bir eğitimciydi. Batman'da gerçekleştirilen tüm izcilik faaliyetlerinde öncülük yapıyor, Batman İzcilik Kulübü'nde ve Batman Valiliği'nin projelerinde temsilcilik yapıyordu. 

Öğrencilerini İstanbul'a, Çanakkale'ye izcilik faaliyetine götürecek kadar idealist bir öğretmendi. Fakat sırf bu etkinliklerden dolayı bile suçlandı.

KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ, TUTUKLANDI

672 sayılı KHK ile ihraç edildikten sonra, Hizmet Hareketi'ne yönelik soruşturmalarda 20 ay önce tutuklanan ve 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Paçacı'nın cezasını istinaf mahkemesi bir haftada onayladı. 

Dosyası Yargıtay aşamasındaydı. Tutuklanma sebebi ise 'adını veren tanıklar ve valilik çatısı altında gerçekleştirilen Sosyal Destek Projeleri’ydi (SODES). 

Mahkeme sırasında bu projeleri niçin yaptığı dahi sorgulandı. Yakınları, 14 kişilik koğuşta 28 kişi kalan, stres yaşayan ve ümitsizliğe düşen Paçacı'nın geçirdiği kalp krizini bu duyguların tetiklediğini söylüyor.

“NE ÖLÜSÜNÜ NE DİRİSİNİ GÖSTERİYORSUNUZ!”

Cezaevlerinde hayatını kaybeden insanların ailelerine yapılan insani olmayan uygulamalara aileler veryansın ediyor. 

Yusuf Paçacı'nın eşi Selda Paçacı, "Kalp krizi geçirdi, ameliyat edildi. Hastanede yoğun bakımda yatıyor. Görmek istedik. Oradaki askerlere, görevlilere yalvardık. ‘5-10 metreden de olsa görmek istiyoruz’ dedik. ‘Savcılıktan izin almanız gerekli’ dediler. Savcılıktan hemen izin alınmıyor. Doktor 'durum çok kritik, her şeye hazırlıklı olun' deyince eşim çok kötü oldu. " dedi. 

BİZİ SÜREKLİ OYALADILAR

Paçacı şöyle devam etti: "İşlemleri hızlandırmak için avukatla görüştük. Batman Adliyesi'ne gittik. Savcının yanına çıktık, kimlikleri verdiğimiz anda telefon geldi. Vefat haberini aldık. Ondan sonra da göstermediler. 'Dirisini göstermediniz, bari ölüsünü gösterin. Vefat etti, niçin göstermiyorsunuz' diye söyledik. Yine 'savcılık izni gerekli' dediler." 

Selda Paçacı, "Yoğun bakım ünitesinden almışlar, morga götürmüşler, morga indik. Orada da yetkililere söyledik. Savcı gelip görmeden, incelemeden size gösteremeyiz dediler. Olay yeri inceleme geldi, savcılık geldi. Bütün işlemler bittikten sonra sadece ağabeyinin görmesine izin verildi." ifadelerini kullandı.

GERİDE YETİM BİR KIZ ÇOCUĞU KALDI

KHK'dan ihraç edilen İngilizce öğretmeni Selda Paçaçı ve Yusuf Paçacı çiftinin 14 yaşında bir kız çocukları var. 

Yusuf Paçacı'nın cenazesi, bugün (17 Nisan 2019) Erzincan Refahiye Kalkancı Köyü’nde ikindi vaktinde kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.

Selda-Yusuf Paçacı ve kızları 14 yaşındaki Semranur'un bir açık görüş sırasında çekilen son fotoğraflarından...

Gülten Bıçakçı'nın son anlarında dahi eşi Bekir Bıçakçı'yı görmesine izin verilmedi.

74 YAŞINDAKİ BEKİR BIÇAKÇI CEZAEVİ BANYOSUNDA DÜŞMÜŞTÜ

Dün bir vefat haberi de Antalya'dan geldi. 34 aydır Isparta E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Bekir Bıçakçı, 13 Nisan 2019'da cezaevi banyosunda düşerek beyin kanaması geçirmişti. 

74 yaşındaki eğitim gönüllüsü kaldırıldığı Antalya'daki özel bir hastanede 16 Nisan 2019 Salı günü hayatını kaybetti. Eşi Gülten Bıçakçı'ya da -tüm uğraşlarına rağmen- eşini son anda görmesine izin verilmedi.

<< Önceki Haber İki haneye daha ateş düştü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER