İki Kore gazisi 1,5 yıl sonra hasret giderdi


Birbiriyle 1,5 yıldır görüşemeyen iki Kore gazisi, derneklerinin genel kurulunda hasret giderdi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 66 yıldır arkadaş olan Yusuf Mehtap (87) ile Mehmet Kara (87), uzun bir aradan sonra birbirini görmenin sevincini yaşadı. Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahit Gaziler Derneği'nin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki olağan genel kuruluna katılan iki gazi arkadaşın birbirine sarılması, orada bulunanları duygulandırdı.

Gazilerden Kara, Mehtap'ı başından öperek, "Canım arkadaşım Yusufum, seni dünya gözüyle görmek ne güzel. Yusuf'la 66 yıllık bir arkadaşlığımız var. 1,5 yıldır ikimizin de sağlık sorunları nedeniyle görüşemiyorduk. Yeniden görünce çok mutlu oldum. Bizimkisi, 66 yıl önce Kore'de başlayan arkadaşlık." dedi. En büyük arzusunun, askerlik yaptığı ve yaralandığı Kore'yi dünya gözüyle son bir defa görmek olduğunu belirten Mehmet Kara, bu konuda yetkililerden destek beklediğini söyledi.

Yusuf Mehtap da Kara'yı çok sevdiğini, uzun süredir görüşmeseler de devamlı telefonlaştıklarını anlattı. Altı yıl önce Güney Kore'nin daveti üzerine, bir dönem vatani görevini yaptığı ve savaştığı yerleri yeniden görme imkanı olduğunu belirterek, "Mehmet arkadaşım da Kore'yi dünya gözüyle görmek istiyor. Ben bu hayalime altı yıl önce kavuştum. Umarım can dostum Mehmet arkadaşım da kavuşur." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İki Kore gazisi 1,5 yıl sonra hasret giderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER