İki kurum arasında ilginç yazışma: Biz karşılamayız Saray karşılasın
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 27 2018
Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Meclis dışından atanan bakanların tedavi giderleri, TBMM ile SGK arasında ilginç yazışmaya konu oldu.
SGK, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık giderlerinin TBMM bütçesinden karşılanmasına ilişkin Meclis’e yazı gönderdi. Meclis ise “Biz ödemeyiz” diyerek bu masrafın bağlı bulundukları kurumun yani Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanması gerektiğini bildirdi.
Milliyet’in haberine göre, SGK 16 Ekim 2018 tarihinde TBMM’ye bir yazı yazarak, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve dışarıdan atanan bakanlar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık giderlerinin Meclis bütçesinden ödenmesi gerektiğini bildirdi. SGK’nın yazısında, “3055 sayılı Kanunun 4. Maddesi’nin birinci fıkrasında yer alan ‘Mezkur kanunun diğer hükümleri Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında da uygulanır’ ifadesinden 3671 sayılı TBMM Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Daire Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının uygulanması gerektiği anlaşıldığından, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tedavilerinin TBMM tarafından karşılanması gerektiği düşünülmektedir” ifadeleri kullanıldı. TBMM Başkanlığı ise 23 Kasım 2018 tarihinde SGK’ya kapsamlı bir hukuki analiz yaparak “ödemeyiz” yanıtı verdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.Yenidoğan çetesine tahliye!5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı7.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”8.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var9.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi10.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







