İki Özel Hastane Konkordato ilan etti

Konkordato furyasına yeni bir sektör daha eklendi. Artık özel hastaneler de konkordato ilan etmeye başladı.

SHABER3.COM

Ayakkabı sektörünün art arda ilan etmesiyle ülke gündemine giren, ardından da vatandaşların da aynı hakka sahip olduğunun ortaya çıkmasıyla bir olgu haline dönen konkordato ilanları hemen her sektöre yayılmış vaziyette.

Sözcü gazetesinin haberine göre konkordato furyasına yeni bir sektör daha eklendi. Artık özel hastaneler de konkordato ilan etmeye başladı.

Perşembe günü Ankara'da özel bir hastane konkordato ilan etti. Başka bir hastane ise konkordato talebinde bulundu. Yetkililer girdi maliyetlerinin enflasyon ve dövizden kaynaklı arttığını ve özel hastanelere 12 yıldan beri SGK tarafından bir zam olmadığını söyledi.

Ankara’da  Minesera Aldan Hastanesi (Aldan Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) konkordato ilan etti. Batıkent Bilgi Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. (Özel Bilgi Hastanesi) Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, SGK’nın kendilerine hasta başına ödediği ücretlerin 12 yıldır artmamasından şikayetçi. Bahat, “Özel hastanelere SGK tarafından tam 12 yıldır herhangi bir fiyat artışı yapılmıyor. Ancak elektrikten personel maliyetlerine kadar her şey yüzde 200 oranında zamlandı. Biz nasıl geçinelim” dedi.

Bahat özel hastanelere yapılan ödemelerin yüzde 50’sinin SGK’dan geldiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim ödemelerimizin yüzde 50’si SGK’dan geliyor. 2006 yılından bu yana SGK herhangi bir güncelleme yapmadı, aksine birkaç alanda aldığımız fiyatlarda indirime bile gitti. Örneğin daha önce SGK’dan 100 TL alıyorsak şimdi 95 TL alıyoruz.”

Özel hastanelerde birçok hizmetten fark alınmasının yasak olduğunu belirten Bahat, “Enflasyon ve döviz kurundan kaynaklı bazı kalem ürünlerde maliyetlerimiz yükseldi. Bunun üzerine SGK’dan aldığımız görüntüleme ve laboratuvar hizmeti (emar ,röntgen, kan tahlili, idrar tahlili ) ücretlerinde ise yüzde 5 indirim yapıldı. Ayrıca birkaç hizmetten (yoğun bakım, kanser ve açık kalp ameliyatı) fark almamız yasak” diye devam etti.

İsmini vermek istemeyen bir başka üst düzey sağlık sektörü yetkilisi ise özel hastanelerin kamudan aldığı fiyatların sektör için yeterli olmadığını belirtti:

“Özel hastahaneler de neticede bir ticarethane. Maliyetlerimizin birçoğu yurt dışından geliyor. Biz de bu maliyetleri ister istemez vatandaşa yansıtmak durumunda kalıyoruz. Vatandaşlar şikayet ediyorlar ama yapacak bir şey yok. Yani özel hastanelerin kamudan aldığı fiyatlar sektöre yetmiyor."
<< Önceki Haber İki Özel Hastane Konkordato ilan etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER